Overstock-eigenaar investeert in Gentse ‘Big Box’

Gevel van winkel van retailer X²O
Foto: X²O

Jan Ollevier, eigenaar van de sanitairketen X²O en meubelretailer Overstock, neemt een meerderheidsbelang in een gloednieuw reuzemagazijn in de haven van Gent. Van daaruit zal ook de logistiek voor de winkels gebeuren.

 

50 voetbalvelden magazijn

In de Gentse haven verrijst binnenkort een nieuw magazijnencomplex van zo’n 150.000 m², goed voor een oppervlakte van 50 voetbalvelden. Het project, dat de naam WDPort of Ghent Big Box krijgt, zal acht units van elk 19.000 m² tellen aan het Kluizendok. De bouw gaat in het voorjaar van 2021 van start


In die magazijnen zal straks ook de distributie van de retailketens X²O en Overstock plaatsvinden, aangezien hun eigenaar Jan Ollevier een belang van 51% neemt in de nieuwe vennootschap. Vendis Capital, ook al minderheidsaandeelhouder bij Ollevier, neemt een participatie van 20%, terwijl de resterende 29% van de verantwoordelijke logistiekspecialist WDP Warehousing komt. Dat bericht De Rijkste Belgen.


Voor Ollevier wordt het de eerste keer dat de logistiek voor zijn beide formules gecentraliseerd wordt. X²O en Overstock tellen inmiddels in totaal 80 winkels in België en Nederland. Met het volledige project gaat een investering van 80 miljoen euro gemoeid.