Praxis denkt aan iBeacon-technologie | RetailDetail

Praxis denkt aan iBeacon-technologie

Praxis denkt aan iBeacon-technologie

Bouwmarkt Praxis wil in de toekomst misschien gebruik gaan maken van de iBeacon-technologie om klanten sneller naar de juiste plaats in de winkel te leiden. Dat zou gebeuren door middel van een app.

Klant naar juiste plek leiden

Bij de iBeacon-technologie communiceren kleine bakens met smartphones. Zo kan er ook een heatmap gemaakt worden van de bewegingen die klanten maken in een winkel. Nadeel is wel dat nog maar weinig Android-smartphones overweg (mogen) kunnen met de technologie van Apple.

 

Bij Praxis zou het systeem ingezet worden om klanten snel naar de juiste plek te leiden, aangezien klanten vrijwel enkel bij Praxis komen wanneer ze naar iets specifiek op zoek zijn. Dat meldt althans Floris Benniks van Mirabeau, het bedrijf dat de iBeacon-technologie van Apple ontwikkelt om het een functie te geven voor retailers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.