Recordjaar voor moederbedrijf Jysk

Recordjaar voor moederbedrijf Jysk
Lars Larsen Group

Het Deense Lars Larsen Group, moederbedrijf van woonketen Jysk, wist in het boekjaar 2018/2019 opnieuw recordcijfers neer te schrijven. De bedrijfswinst lag 3,9% hoger dan een jaar geleden.

 

Investeringen

Lars Larsen Group realiseerde een totale omzet van 4,7 miljard euro en een winst voor belastingen van 499 miljoen euro.

 

“Als gevolg van zware investeringen lag de winst van Jysk iets lager dan het voorgaande boekjaar. Dat maakt het nog belangrijker dat onze investeringsactiviteiten en een aantal andere bedrijven in de groep een zodanig hoog niveau hebben behaald dat onze winst voor belastingen met 17,5 miljoen EUR verbeterde", zegt voorzitter Jacob Brunsborg.

 

Duurzaamheid

Naast Jysk heeft Lars Larsen Group ook investeringen in een waaier andere bedrijven, actief in zeer diverse sectoren. Volgens Brunsborg is de winstgevendheid van enkele bedrijven, zoals Actona en Scancom, beide actief in de meubelsector, sterk verbeterd.

 

”Scancom is zijn tijd op veel manieren echt vooruit geweest, vooral door een sterke focus op duurzaamheid en gerecycleerde materialen. Meer aandacht voor duurzaamheid is een van de belangrijkste ontwikkelingen in 2019, en dat blijkt ook uit het resultaat van Scancom, dat een winst voor belastingen van 3,5 miljoen EUR oplevert.”