Reorganisatie op til bij ruim één op twee Belgische Blokker-winkels

Reorganisatie op til bij ruim één op twee Belgische Blokker-winkels

Reorganisatie op til bij ruim één op twee Belgische Blokker-winkels

De Belgische directie van winkelketen Blokker plant een reorganisatie bij 110 winkels. Om welke winkels het gaat en wat er met de 86 andere vestigingen zal gebeuren, kregen de vakbonden nog niet te horen.

“Gesprekken met moederbedrijf lopen nog”

Gisteren hebben de Belgische directie en vakbonden voor het eerst samengezeten, en wat de bonden te horen kregen heeft “de ongerustheid bij het personeel enkel doen toenemen”, klinkt het. “Er is ons geen enkele verduidelijking gegeven omdat de gesprekken met het moederbedrijf nog lopen”, zo zegt een vakbondsbron aan persbureau Belga.

 

“Men heeft ons gezegd te wachten op het masterplan”, dat eerder was beloofd voor het eerste trimester van 2017. “Het gebrek aan transparantie heeft niets geruststellend en we vrezen dat de directie, in tegenstelling tot wat ze zegt, heel goed weet waar we heen gaan, maar wacht op het einde van de inventarissen om zijn bedoelingen bekend te maken.”

 

Dat er ‘iets’ op til was bij de Nederlandse winkelketen Blokker, was al een tijdje duidelijk. In april vorig jaar schrapte Blokker al 390 banen in zijn organisatie en een maand later meldde de groep een verlies van 52 miljoen euro over 2015: minder dramatisch dan gevreesd, maar toch 2,5 keer meer dan de 20 miljoen verlies in 2014.

 

Winkelsluitingen

Tegelijk kondigde Blokker aan dat het miljoenen zou investeren in zijn winkels. Het concern is in Nederland volop bezig een nieuw winkelconcept in te voeren, dat op minder personeel draait. Ook in België zijn de eerste stappen al gezet, onder meer in Doornik, Waremme en Maasmechelen. Zoals het er nu naar uitziet, zullen echter lang niet alle Belgische winkels die operatie overleven.

 

Intussen gingen trouwens al de eerste winkels dicht: eind december sloot de vestiging in Saint-Georges (bij Hoei) en volgende week is het de beurt aan die van Grivegnée (eveneens in de provincie Luik).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.