Retailtak Piet Boon overgenomen door Linteloo | RetailDetail

Retailtak Piet Boon overgenomen door Linteloo

Retailtak Piet Boon overgenomen door Linteloo

De exclusieve designer Piet Boon stopt met de eigen verkoop van zijn meubelen. Retailer Linteloo neemt de meubelactiviteiten over.

Piet Boon in dienst als ontwerper

De meubelwinkel met vestigingen in Milaan, Cologne en Zeist neemt de verkoop, marketing en producties van de onderwerper over, zo schrijft het Financieele Dagblad donderdag.

 

"Piet deed gewoon te veel met zijn ontwerpprojecten zoals huizen en hotels. Hij is nu in feite een van mijn ontwerpers en ik verkoop nu drie verschillende merken", vertelt eigenaar Jan te Lintelo.

 

Met de merken Piet Boon, Linteloo en Verden bijeengenomen, realiseert Linteloo dit jaar naar verwachting 20 miljoen euro omzet. De retailer verkocht afgelopen jaren ongeveer 65 procent van zijn producten aan het buitenland. Nu de meubellijn van ontwerper Piet Boon erbij is gekomen, stijgt het verwachte exportpercentage zelfs naar 90 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.