Rivièra Maison zet rem op Russische uitbreiding | RetailDetail

Rivièra Maison zet rem op Russische uitbreiding

Rivièra Maison zet rem op Russische uitbreiding

Woonwinkel Rivièra Maison opende in 2013 een eerste Russische filiaal, nadat het benaderd werd door een Russische partner. Toen wou het in vijf jaar tijd tien winkels openen, maar daar komt nu niets van in huis.

Lage marges

Door de crisis in Rusland zijn de marges flink verkleind en is het niet meer interessant voor het bedrijf om uit te breiden in Rusland. "De uitbreiding naar Rusland zagen we vooral als extraatje op de begroting. We moeten nu echter veel van de marge inleveren om onze partner in leven te houden. Dat het nu tegenvalt, is gewoon pech", zegt CEO Henk Teunissen.


Daarom wordt er nu vooral de focus gelegd op B2B-contacten en naamsbekendheid. Als de situatie in de toekomst beter is, dan is het mogelijk dat de uitbreiding in Rusland opnieuw wordt verdergezet. Volgens Teunissen zijn de Russen alvast wat positiever gestemd dan zes maanden geleden.


Rivièra Maison werd in 1948 opgericht, toen nog als bloemenwinkel, maar groeide stelselmatig uit tot een grote woonketen. In 2003 werd het eerste filiaal buiten de landsgrenzen geopend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.