Rivièra Maison zet rem op Russische uitbreiding

Rivièra Maison zet rem op Russische uitbreiding

Woonwinkel Rivièra Maison opende in 2013 een eerste Russische filiaal, nadat het benaderd werd door een Russische partner. Toen wou het in vijf jaar tijd tien winkels openen, maar daar komt nu niets van in huis.

Lage marges

Door de crisis in Rusland zijn de marges flink verkleind en is het niet meer interessant voor het bedrijf om uit te breiden in Rusland. "De uitbreiding naar Rusland zagen we vooral als extraatje op de begroting. We moeten nu echter veel van de marge inleveren om onze partner in leven te houden. Dat het nu tegenvalt, is gewoon pech", zegt CEO Henk Teunissen.


Daarom wordt er nu vooral de focus gelegd op B2B-contacten en naamsbekendheid. Als de situatie in de toekomst beter is, dan is het mogelijk dat de uitbreiding in Rusland opnieuw wordt verdergezet. Volgens Teunissen zijn de Russen alvast wat positiever gestemd dan zes maanden geleden.


Rivièra Maison werd in 1948 opgericht, toen nog als bloemenwinkel, maar groeide stelselmatig uit tot een grote woonketen. In 2003 werd het eerste filiaal buiten de landsgrenzen geopend.

Tags: