Stakingsaanzegging bij Casa-distributiecentrum in Itegem

Stakingsaanzegging bij Casa-distributiecentrum in Itegem

Stakingsaanzegging bij Casa-distributiecentrum in Itegem

Het rommelt bij woonwinkelketen Casa: in april verhuizen flink wat diensten naar een nieuwbouw in Olen, maar anders dan hun collega’s hebben de 75 arbeiders in Itegem nog geen bevestiging gekregen dat ook zij mee zullen verhuizen naar de nieuwe stek.

Itegem mogelijk volledig dicht

In de lente verhuizen de distributieactiviteiten van Casa in Heultje (Westerlo) naar Olen. Ook de bedienden op de internationale hoofdzetel in de Karel Govaertsstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg) hebben al te horen gekregen dat ze mee de overstap kunnen maken. “Enkel de 75 arbeiders die nu in het distributiecentrum van Itegem werken, weten nog van niets. De directie zegt telkens dat ze het nog niet weet. En bij een recente verzoeningspoging met een sociaal bemiddelaar hebben ze hun kat gestuurd”, zegt vakbondssecretaris Marc Jacobs (LBC-NVK).

 

Hoewel nog niet officieel is gezegd dat de hele site in Itegem sluit, vreest de vakbond voor het voortbestaan van de lokale activiteit. In Itegem gebeurt de orderpicking namelijk nog altijd manueel, terwijl in Olen alles geautomatiseerd zal gebeuren. “De kans is groot dat de directie daar alles zal groeperen.” Daarom is alvast een stakingsaanzegging ingediend. “Als de directie niet snel klare wijn schenkt, wordt het werk effectief neergelegd”, zeggen de vakbonden.

 

Slecht nieuws na Nieuwjaar?

De directie toont begrip voor de ongerustheid, maar zegt dat het nieuwe team volop werkt aan een globaal strategisch plan. “Daarom start deze maand een analyse van de logistieke structuren en hebben we de ambitie deze oefening tegen uiterlijk 16 januari 2017 te finaliseren. Vandaag is het voor ons dan ook nog niet mogelijk om concrete plannen of beslissingen mee te delen”, klinkt het.

 

De vakbond ziet de bui echter al hangen: “Het is niet geloofwaardig dat hun nieuwbouw al bijna klaar is en dat ze nu pas gaan bekijken hoe ze hun logistiek gaan organiseren. Waarschijnlijk willen ze wachten met slecht nieuws tot na de lucratieve eindejaarsperiode”, aldus Jacobs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.