Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk

Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk

Het Deense Lars Larsen Group, moederbedrijf van woonketen Jysk, wist in het boekjaar 2016/2017 recordcijfers neer te schrijven. De woonketen stuwde de omzet van haar moederbedrijf naar 30 miljard Deense kroon (4 miljard euro).

 

“Tevreden met het resultaat”

Het leeuwendeel daarvan was te danken was aan de omzet van 3,36 miljard euro die Jysk haalde. De winst voor belastingen kwam daarbij uit op 3,4 miljard Deense kroon (450 miljoen euro).

 

“Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het toont dat de investeringen die zijn gemaakt door de Lars Larsen Group hun vruchten afwerpen. Ik ben altijd geduldig geweest, maar ik ben een zakenman en dus is het belangrijk dat de resultaten van de bedrijven die deel uitmaken van de Lars Larsen Group omhooggaan”, aldus Lars Larsen. 

 

Naast Jysk heeft zijn groep ook investeringen in een waaier aan bedrijven, gaande van autobouwers tot golfuitrusting en restaurants. Die bedrijven zijn samen goed voor een omzet van 5 miljard Deense kroon (670 miljoen euro). “Het is geen geheim dat een aantal van die bedrijven nog verlies maken, maar het is belangrijk voor mij dat ze in de juiste richting bewegen”, aldus Larsen.