Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk | RetailDetail

Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk

Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk
Shutterstock

Het Deense Lars Larsen Group, moederbedrijf van woonketen Jysk, wist in het boekjaar 2016/2017 recordcijfers neer te schrijven. De woonketen stuwde de omzet van haar moederbedrijf naar 30 miljard Deense kroon (4 miljard euro).

 

“Tevreden met het resultaat”

Het leeuwendeel daarvan was te danken was aan de omzet van 3,36 miljard euro die Jysk haalde. De winst voor belastingen kwam daarbij uit op 3,4 miljard Deense kroon (450 miljoen euro).

 

“Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het toont dat de investeringen die zijn gemaakt door de Lars Larsen Group hun vruchten afwerpen. Ik ben altijd geduldig geweest, maar ik ben een zakenman en dus is het belangrijk dat de resultaten van de bedrijven die deel uitmaken van de Lars Larsen Group omhooggaan”, aldus Lars Larsen. 

 

Naast Jysk heeft zijn groep ook investeringen in een waaier aan bedrijven, gaande van autobouwers tot golfuitrusting en restaurants. Die bedrijven zijn samen goed voor een omzet van 5 miljard Deense kroon (670 miljoen euro). “Het is geen geheim dat een aantal van die bedrijven nog verlies maken, maar het is belangrijk voor mij dat ze in de juiste richting bewegen”, aldus Larsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Hudson’s Bay verliest omzet in Europa

06/06/2018

Het Canadese HBC, moederbedrijf van warenhuisketens Hudson’s Bay, Saks OFF 5TH en Galeria Inno, heeft het vooral in Europa moeilijk. Uit de zopas gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de verliezen flink oplopen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.