Swiss Sense moet naam aanpassen

Swiss Sense moet naam aanpassen

De Nederlandse beddenwinkelketen Swiss Sense heeft van het gerechtshof in Den Haag de opdracht gekregen om zijn naam aan te passen. Het gerechtshof oordeelde immers dat de naam een inbreuk is op de merkrechten van Swiss Flex.

Lange strijd

Swiss Sense moet nu zijn handelsnaam opgeven: doet het dat niet, dan moet het per dag een dwangsom van 10.000 euro betalen. Het bedrijf uit Uden moet daarnaast ook nog eens meer dan 20.000 euro aan gerechtskosten betalen. Swiss Sense werd in 2004 opgericht en verkoopt bedden en matrassen en andere slaapkamerbenodigdheden. Het heeft één winkel in Duitsland, zeven in België en 55 in Nederland.

 

De strijd tussen beide partijen loopt al enkele jaren. Swiss Flex is onderdeel van het Zwitserse bedrijf Recitel Bedding, dat onder andere lattenbodems en matrassen produceert. Het Zwitserse bedrijf heeft dan ook al enkele malen geprobeerd om Swiss Sense zo ver te krijgen van naam te veranderen, maar het kreeg meermaals een negatief antwoord. Daar oordeelde een Haagse rechter nu dus echter anders over...

Tags: