Swiss Sense moet naam aanpassen | RetailDetail

Swiss Sense moet naam aanpassen

Swiss Sense moet naam aanpassen

De Nederlandse beddenwinkelketen Swiss Sense heeft van het gerechtshof in Den Haag de opdracht gekregen om zijn naam aan te passen. Het gerechtshof oordeelde immers dat de naam een inbreuk is op de merkrechten van Swiss Flex.

Lange strijd

Swiss Sense moet nu zijn handelsnaam opgeven: doet het dat niet, dan moet het per dag een dwangsom van 10.000 euro betalen. Het bedrijf uit Uden moet daarnaast ook nog eens meer dan 20.000 euro aan gerechtskosten betalen. Swiss Sense werd in 2004 opgericht en verkoopt bedden en matrassen en andere slaapkamerbenodigdheden. Het heeft één winkel in Duitsland, zeven in België en 55 in Nederland.

 

De strijd tussen beide partijen loopt al enkele jaren. Swiss Flex is onderdeel van het Zwitserse bedrijf Recitel Bedding, dat onder andere lattenbodems en matrassen produceert. Het Zwitserse bedrijf heeft dan ook al enkele malen geprobeerd om Swiss Sense zo ver te krijgen van naam te veranderen, maar het kreeg meermaals een negatief antwoord. Daar oordeelde een Haagse rechter nu dus echter anders over...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.