Tuinsector veert recht na absoluut rampjaar | RetailDetail

Tuinsector veert recht na absoluut rampjaar

Tuinsector veert recht na absoluut rampjaar

De tuinsector moest in 2013 zijn slechtste jaar in 25 jaar verteren, maar de eerste maanden van 2014 tonen dat er verbetering op komst is. Het goede weer zorgde alleszins voor een sterk hogere omzet.

"Geen sneeuw, geen ijs"

In 2013 werd er acht procent minder besteed aan bloemen, planten, tuingereedschap en barbecues, de grootste daling in 25 jaar. Het slechte voorjaar zorgde in combinatie met de economische situatie voor de terugval.

 

De eerste maanden van 2014 tonen echter een positiever beeld voor de sector. "Geen sneeuw, geen ijs, dat merken we. In januari en februari is er behoorlijk meer verkocht in vergelijking met vorig jaar. Het consumentenvertrouwen neemt toe en mensen zijn weer bereid wat geld uit te geven. Mensen zijn het somberen een beetje beu, heb ik de indruk", zei Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland aan de NOS.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.