Vanaf eind oktober zonnepanelen bij Ikea | RetailDetail

Vanaf eind oktober zonnepanelen bij Ikea

Vanaf eind oktober zonnepanelen bij Ikea

Vanaf eind volgende maand gaan ook de Nederlandse vestigingen van Ikea zonnepanelen verkopen. Ongeveer een jaar geleden startte het Zweedse bedrijf in het Verenigd Koninkrijk al met een eerste proefproject.

Volledig pakket

Het eerste Nederlandse filiaal van Ikea dat de systemen zal verkopen is dat van Haarlem. Ikea werkt daarvoor samen met het energiebedrijf Hanegry. Vanaf de zomer van 2015 moeten de zonnepanelen in alle Nederlandse filialen te koop zijn.

 

Ikea startte in 2013 al met een proefproject in het Verenigd Koninkrijk, waar Ikea een volledig pakket aanbood - inclusief advies, installatie en online monitoring. Al die extra services zullen ook in Nederland beschikbaar gesteld worden. In Groot-Brittannië kost een standaardpakket ongeveer 6.800 euro, bestaande uit 18 panelen. Een gemiddeld huishouden zou die kost er al na zeven jaar terug uithalen.

 

"Massale aantrekkingskracht"

De Britten waren alvast opgezet met het project van Ikea: daar geloven ze dat Ikea ervoor kan zorgen dat zonnepanelen beschikbaar worden voor het grote publiek. "Door het gesprek weg te halen bij de overheid, die zijn eigen agenda heeft, kan IKEA veel doen voor de massale aantrekkingskracht van duurzame energie", zei David Thomas, adviseur van het Britse Low Carbon Hub.

 

IKEA heeft natuurlijk zijn eigen commerciële agenda, maar aangezien die agenda het definiëren van de waarde van haar producten betreft, kan zonne-energie als gevolg daarvan in de lift komen te zitten", aldus Thomas.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.