Vanaf eind oktober zonnepanelen bij Ikea | RetailDetail

Vanaf eind oktober zonnepanelen bij Ikea

Vanaf eind oktober zonnepanelen bij Ikea

Vanaf eind volgende maand gaan ook de Nederlandse vestigingen van Ikea zonnepanelen verkopen. Ongeveer een jaar geleden startte het Zweedse bedrijf in het Verenigd Koninkrijk al met een eerste proefproject.

Volledig pakket

Het eerste Nederlandse filiaal van Ikea dat de systemen zal verkopen is dat van Haarlem. Ikea werkt daarvoor samen met het energiebedrijf Hanegry. Vanaf de zomer van 2015 moeten de zonnepanelen in alle Nederlandse filialen te koop zijn.

 

Ikea startte in 2013 al met een proefproject in het Verenigd Koninkrijk, waar Ikea een volledig pakket aanbood - inclusief advies, installatie en online monitoring. Al die extra services zullen ook in Nederland beschikbaar gesteld worden. In Groot-Brittannië kost een standaardpakket ongeveer 6.800 euro, bestaande uit 18 panelen. Een gemiddeld huishouden zou die kost er al na zeven jaar terug uithalen.

 

"Massale aantrekkingskracht"

De Britten waren alvast opgezet met het project van Ikea: daar geloven ze dat Ikea ervoor kan zorgen dat zonnepanelen beschikbaar worden voor het grote publiek. "Door het gesprek weg te halen bij de overheid, die zijn eigen agenda heeft, kan IKEA veel doen voor de massale aantrekkingskracht van duurzame energie", zei David Thomas, adviseur van het Britse Low Carbon Hub.

 

IKEA heeft natuurlijk zijn eigen commerciële agenda, maar aangezien die agenda het definiëren van de waarde van haar producten betreft, kan zonne-energie als gevolg daarvan in de lift komen te zitten", aldus Thomas.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.