Vendis verkoopt Deens interieurmerk Ferm Living

Foto: Ferm Living

Het Scandinavische interieurmerk Ferm Living wisselt van hand: de Belgische investeerdersgroep Vendis Capital verkoopt zijn meerderheidsbelang aan Maj Invest Equity. Vijf jaar lang was het label in Belgische handen.

 

Schaalbaar en intelligent

Vendis Capital verkoopt het Scandinavisch interieurlabel Ferm Living aan Maj Invest Equity. De Belgische investeerder nam in 2016 een meerderheidsbelang in het bedrijf, dat in 2006 in Denemarken werd opgericht als een kleine behangproducent. Vandaag wordt Ferm Living in meer dan 60 landen verkocht, waaronder bij de Bijenkorf en FonQ. 


"De samenwerking met Maj Invest Equity zal ons helpen om onze reis verder te zetten, waarbij we doen waar we het beste in zijn: onze klanten inspireren en collecties meubels, accessoires en verlichting voor alle kamers in huis op grotere internationale schaal creëren", zegt oprichtster Trine Andersen over de deal. Andersen is nog steeds 'creative director' en partner in het bedrijf, en zal dat ook blijven na de overname door Maj. 


Koper Maj roemt vooral dat Ferm Living zich "intelligent en succesvol" online heeft weten te positioneren, en wil inzetten op een verdere internationalisering. In de voorbije jaren wist het bedrijf het aantal verkoopkanalen, productcategorieën en ook geografische regio's al aanzienlijk uit te breiden, wat volgens CEO Peter Vedel heeft gezorgd voor een winstgevende en schaalbare groei. De transactie wordt al in de komende dagen afgerond.