Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld
Shutterstock

In de lijst van de 100 beste CEO's ter wereld, die wordt samengesteld door de Harvard Business Review, zijn dit jaar vier Belgen te vinden. De Nederlanders doen het minder goed: zij ontbreken volledig op de lijst.

Inditex hoogst genoteerde retailer

De Belgen die hun opwachting maken in de lijst zijn Johan Thijs van KBC (plaats 19), Jean François van Boxmeer van Heineken (plaats 25), Ronnie Leten van Atlas Copco (plaats 52) en Jef Colruyt van Colruyt (plaats 70).

 

De retailer die volgens de Harvard Business Review de hoogste plaats op de lijst verdient is Pablo Isla van het Spaanse Inditex. Hij posteert op een derde plaats, na Martin Sorrell van WPP en Lars Rebien Sorensen van Novo Nordisk. Andere bekende namen op de lijst zijn Bernard Arnault van LVMH, Carlos Alves de Brito van AB InBev, Tadashi Yanai van Fast Retailing en Jeff Bezos van Amazon.

 

Voor de lijst bekijkt de Harvard Business Review de prestaties van de CEO's van de 1.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld, die ook nog eens minstens twee jaar in hun huidige functie aan de slag zijn. Onder andere financiële resultaten, sociaal beleid en duurzaamheid worden in rekening genomen.