Vier Belgen bij 100 beste CEO's ter wereld | RetailDetail

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

In de lijst van de 100 beste CEO's ter wereld, die wordt samengesteld door de Harvard Business Review, zijn dit jaar vier Belgen te vinden. De Nederlanders doen het minder goed: zij ontbreken volledig op de lijst.

Inditex hoogst genoteerde retailer

De Belgen die hun opwachting maken in de lijst zijn Johan Thijs van KBC (plaats 19), Jean François van Boxmeer van Heineken (plaats 25), Ronnie Leten van Atlas Copco (plaats 52) en Jef Colruyt van Colruyt (plaats 70).

 

De retailer die volgens de Harvard Business Review de hoogste plaats op de lijst verdient is Pablo Isla van het Spaanse Inditex. Hij posteert op een derde plaats, na Martin Sorrell van WPP en Lars Rebien Sorensen van Novo Nordisk. Andere bekende namen op de lijst zijn Bernard Arnault van LVMH, Carlos Alves de Brito van AB InBev, Tadashi Yanai van Fast Retailing en Jeff Bezos van Amazon.

 

Voor de lijst bekijkt de Harvard Business Review de prestaties van de CEO's van de 1.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld, die ook nog eens minstens twee jaar in hun huidige functie aan de slag zijn. Onder andere financiële resultaten, sociaal beleid en duurzaamheid worden in rekening genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

Eerste Nederlandse Amazon Prime Day op 16 en 17 juli

03/07/2018

Amazon organiseert zijn jaarlijkse Prime Day, met aanbiedingen voor Prime-leden, voor het eerst in Nederland. Anderhalve dag lang krijgen klanten toegang tot exclusieve kortingen en nieuwe productlanceringen.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.