Vier Belgen bij 100 beste CEO's ter wereld | RetailDetail

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

In de lijst van de 100 beste CEO's ter wereld, die wordt samengesteld door de Harvard Business Review, zijn dit jaar vier Belgen te vinden. De Nederlanders doen het minder goed: zij ontbreken volledig op de lijst.

Inditex hoogst genoteerde retailer

De Belgen die hun opwachting maken in de lijst zijn Johan Thijs van KBC (plaats 19), Jean François van Boxmeer van Heineken (plaats 25), Ronnie Leten van Atlas Copco (plaats 52) en Jef Colruyt van Colruyt (plaats 70).

 

De retailer die volgens de Harvard Business Review de hoogste plaats op de lijst verdient is Pablo Isla van het Spaanse Inditex. Hij posteert op een derde plaats, na Martin Sorrell van WPP en Lars Rebien Sorensen van Novo Nordisk. Andere bekende namen op de lijst zijn Bernard Arnault van LVMH, Carlos Alves de Brito van AB InBev, Tadashi Yanai van Fast Retailing en Jeff Bezos van Amazon.

 

Voor de lijst bekijkt de Harvard Business Review de prestaties van de CEO's van de 1.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld, die ook nog eens minstens twee jaar in hun huidige functie aan de slag zijn. Onder andere financiële resultaten, sociaal beleid en duurzaamheid worden in rekening genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

AB InBev haalt meer winst uit minder bier

09/05/2018

AB InBev zag zijn bierverkoop tijdens het eerste kwartaal dalen met 0,2%, maar daaraan koppelt de Belgisch-Braziliaanse biergigant wel een omzetgroei die 1,1% hoger ligt dan verwacht. Ook de brutowinst oversteeg de verwachtingen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.