Vijfde meer winst voor Kwantum

Vijfde meer winst voor Kwantum

Vijfde meer winst voor Kwantum

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

 

241,5 miljoen euro omzet

Het gaat goed met woonwinkelketen Kwantum: met een honderdtal vestigingen in Nederland en een dozijn in België boekte de retailer een omzet van 241,5 miljoen euro, flink meer dan de 225,5 miljoen van een jaar eerder. In Nederland, nog altijd goed voor 93% van de inkomsten, was er een omzetstijging met 7%, in België kwam er zelfs 10% bij. Ook de winstcijfers ogen prima: onder de streep bleef een winst over van 8,4 miljoen euro, hetzij dik 20% meer dan de 6,9 miljoen uit 2016.

 

Zo’n 2,5 jaar geleden veranderde Kwantum van eigenaar, toen Gilde Equity Management samen met het toenmalige management de Home Fashion Group overnam van het intussen failliete Macintosh Retail Groep. Datzelfde Gilde kocht vorig jaar trouwens nog een andere woonwinkelketen, Leen Bakker, overgenomen van Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

AB InBev haalt meer winst uit minder bier

09/05/2018

AB InBev zag zijn bierverkoop tijdens het eerste kwartaal dalen met 0,2%, maar daaraan koppelt de Belgisch-Braziliaanse biergigant wel een omzetgroei die 1,1% hoger ligt dan verwacht. Ook de brutowinst oversteeg de verwachtingen.

Ahold Delhaize groeit vooral online

09/05/2018

Fusiegroep Ahold Delhaize blikt terug op een degelijk eerste kwartaal dankzij een ommekeer in België, goede prestaties in de Verenigde Staten en een sterke groei online. Ongunstige wisselkoersen bederven het feestje een beetje.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.