Vijfde meer winst voor Kwantum

Vijfde meer winst voor Kwantum

Vijfde meer winst voor Kwantum

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

 

241,5 miljoen euro omzet

Het gaat goed met woonwinkelketen Kwantum: met een honderdtal vestigingen in Nederland en een dozijn in België boekte de retailer een omzet van 241,5 miljoen euro, flink meer dan de 225,5 miljoen van een jaar eerder. In Nederland, nog altijd goed voor 93% van de inkomsten, was er een omzetstijging met 7%, in België kwam er zelfs 10% bij. Ook de winstcijfers ogen prima: onder de streep bleef een winst over van 8,4 miljoen euro, hetzij dik 20% meer dan de 6,9 miljoen uit 2016.

 

Zo’n 2,5 jaar geleden veranderde Kwantum van eigenaar, toen Gilde Equity Management samen met het toenmalige management de Home Fashion Group overnam van het intussen failliete Macintosh Retail Groep. Datzelfde Gilde kocht vorig jaar trouwens nog een andere woonwinkelketen, Leen Bakker, overgenomen van Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.