Werknemers Blokker bezorgd over "stille reorganisatie" | RetailDetail

Werknemers Blokker bezorgd over "stille reorganisatie"

Werknemers Blokker bezorgd over "stille reorganisatie"

Werknemers van Blokker maken zich zorgen over de ontwikkelingen bij de holding. Volgens vakbond FNV Handel zou de onderneming bezig zijn met een 'stille reorganisatie', al ontkent de directie dat.

Bijeenkomsten

De Federatie Nederlandse Vakbeweging Handel organiseerde al verschillende bijeenkomsten voor werknemers die zich zorgen maken, onder andere in Amsterdam, Groningen, Weert en Rotterdam. Uit die bijeenkomsten leidde FNV af dat Blokker Holding (de organisatie boven ketens als Blokker, Leen Bakker, Intertoys en Bart Smit) een stille reorganisatie zou houden, onder meer met als doel om van de duurdere werknemers afscheid te kunnen nemen.

 

Terwijl een ‘normale’ reorganisatie vergt dat de onderneming advies inwint bij de ondernemingsraad en vakbonden worden uitgenodigd voor formeel overleg, gebeurt dat in dit geval niet. Ondertussen meldt het Eindhovens Dagblad dat er al enkele vestigingen gesloten zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.