Woonwinkel Freetime sluit vestiging in Haacht

Woonwinkel Freetime sluit vestiging in Haacht

Freetime, een kleinere keten van woon- en decoratiewinkels, houdt er na veertig jaar mee op in Haacht. Eind dit jaar valt het doek definitief over de vestiging waarmee alles begon.

Toen waren ze nog met drie

Veertig jaar geleden startte familiebedrijf Freetime in het Vlaams-Brabantse Haacht een eerste winkel met woon-, decoratie-, doe-het-zelf- en tuingerief. Vandaag telt de groep er vier (plus een webshop), en dat nog tot het einde van het jaar, want dan gaat de vestiging van Haacht definitief dicht.

 

"Dat het in de sector algemeen niet al te best gaat, is geen geheim. Maar er zijn ook nog enkele achterliggende reden voor de sluiting", zegt zaakvoerder Pieter-Jan Troukens. Hij verwijst dan naar de toestand van het handelspand ‑ “volledig versleten” ‑ waarvoor “het aflopende huurcontract niet meer verlengd” werd. Al speelt de concurrentie van Hubo ‑ dat een vestiging heeft op een steenworp van de Markt in Haacht ‑ wellicht ook mee.

 

De zeven medewerkers kunnen aan de slag in een van de drie andere vestigingen (Aarschot, Geel en Hasselt), die wél openblijven.