Woonwinkel Freetime sluit vestiging in Haacht

Woonwinkel Freetime sluit vestiging in Haacht

Woonwinkel Freetime sluit vestiging in Haacht

Freetime, een kleinere keten van woon- en decoratiewinkels, houdt er na veertig jaar mee op in Haacht. Eind dit jaar valt het doek definitief over de vestiging waarmee alles begon.

Toen waren ze nog met drie

Veertig jaar geleden startte familiebedrijf Freetime in het Vlaams-Brabantse Haacht een eerste winkel met woon-, decoratie-, doe-het-zelf- en tuingerief. Vandaag telt de groep er vier (plus een webshop), en dat nog tot het einde van het jaar, want dan gaat de vestiging van Haacht definitief dicht.

 

"Dat het in de sector algemeen niet al te best gaat, is geen geheim. Maar er zijn ook nog enkele achterliggende reden voor de sluiting", zegt zaakvoerder Pieter-Jan Troukens. Hij verwijst dan naar de toestand van het handelspand ‑ “volledig versleten” ‑ waarvoor “het aflopende huurcontract niet meer verlengd” werd. Al speelt de concurrentie van Hubo ‑ dat een vestiging heeft op een steenworp van de Markt in Haacht ‑ wellicht ook mee.

 

De zeven medewerkers kunnen aan de slag in een van de drie andere vestigingen (Aarschot, Geel en Hasselt), die wél openblijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.