Woonwinkel Freetime sluit vestiging in Haacht

Woonwinkel Freetime sluit vestiging in Haacht

Woonwinkel Freetime sluit vestiging in Haacht

Freetime, een kleinere keten van woon- en decoratiewinkels, houdt er na veertig jaar mee op in Haacht. Eind dit jaar valt het doek definitief over de vestiging waarmee alles begon.

Toen waren ze nog met drie

Veertig jaar geleden startte familiebedrijf Freetime in het Vlaams-Brabantse Haacht een eerste winkel met woon-, decoratie-, doe-het-zelf- en tuingerief. Vandaag telt de groep er vier (plus een webshop), en dat nog tot het einde van het jaar, want dan gaat de vestiging van Haacht definitief dicht.

 

"Dat het in de sector algemeen niet al te best gaat, is geen geheim. Maar er zijn ook nog enkele achterliggende reden voor de sluiting", zegt zaakvoerder Pieter-Jan Troukens. Hij verwijst dan naar de toestand van het handelspand ‑ “volledig versleten” ‑ waarvoor “het aflopende huurcontract niet meer verlengd” werd. Al speelt de concurrentie van Hubo ‑ dat een vestiging heeft op een steenworp van de Markt in Haacht ‑ wellicht ook mee.

 

De zeven medewerkers kunnen aan de slag in een van de drie andere vestigingen (Aarschot, Geel en Hasselt), die wél openblijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.