Xenos wil sterk groeien in Duitsland

Xenos wil sterk groeien in Duitsland

Interieurketen Xenos wil verder uitbreiden in Duitsland. Het zegt dat de Nederlandse markt verzadigd is en ziet bijgevolg Duitsland als de ideale markt om grote stappen te zetten door uitbreiding van het aantal filialen.

Kannibalisatie

Xenos heeft in Duitsland momenteel een vijftigtal winkels, maar dat aantal zou het bedrijf graag uitbreiden naar 200 tot 300 filialen. Volgens logistiek manager Arthur Böhmer is de Nederlandse markt voor Xenos al helemaal volzet, weet RetailNews.

 

"In bijna al onze Nederlandse winkels merken we kannibalisatie-effecten als we meer filialen zouden openen", aldus Böhmer. "Vandaar dat we in Duitsland verder willen groeien." Om die groei ook logistiek te kunnen dragen, wordt er gewerkt aan een uitbreiding van 50.000 m² van het distributiecentrum in Waalwijk.

 

Beleveren vanuit Waalwijk

Xenos is dan ook op zoek naar panden in Duitsland die beleverd kunnen worden vanuit Waalwijk: "We kijken met name naar een strook tussen twee belangrijke snelwegen, vanaf het Roergebied oostwaarts. Dat is vanuit Waalwijk met een vergroot dc goed te doen", zegt Böhmer. Ook Zuid-Duitsland blijft een optie, al zou die regio niet kunnen teren op het distributiecentrum in Waalwijk.

 

Xenos werd in 1973 opgericht en is sinds de jaren 1980 onderdeel van de Blokker Holding. Momenteel heeft het meer dan 230 filialen in Nederland en Duitsland.

Tags: