RetailDetail Days

RetailDetail Days

17-09-2020 08:30 - 17-09-2020 08:30

Stadsfeestzaal - Antwerpen

Meir 78

2000 Antwerpen

Retail: het nieuwe normaal?

Terwijl vele retailers hun wonden likken en vechten om te overleven, toeteren trendwatchers dat we klaar moeten zijn voor het nieuwe normaal. Maar wat is dat “nieuwe normaal”. Het begin van een nieuw tijdperk? Een versnelde transitie naar de ‘future of shopping’? Of een tijdelijke overgang naar het oude normaal?

Tijdens de RetailDetail Days 2020 laten verschillende retailers en experts hun licht schijnen op ‘het nieuwe normaal’.

 

Hybride event

 

De RetailDetail Day zal dit jaar anders zijn dan we vooraf hadden bedacht. Vanwege het coronavirus vormen we dit event om tot een hybride evenement. Een beperkt aantal tickets zullen verkocht worden zodat het evenement op een veilige manier kan doorgaan. Slimme cameramonetoring houdt te allen tijde de social distancing in de gaten, ook tijdens de netwerkmomenten.

Blijf je toch liever nog een beetje langer 'in uw kot'? Onze livestream zorgt ervoor dat je ook in het comfort van je eigen huis deze sessie kan bijwonen. Tijdens de stream kan je live je vragen stellen aan de sprekers. 

Om deze reden vormen we onze RetailDetail Day om tot de Days: twee voormiddagen waarna u weer helemaal mee bent.

 

Tickets
 

€175 (excl. kosten & BTW)

 

Timetable
 

Donderdag 17 september

9:30 - 10:00  Ontvangst
10:00 - 10:05  Verwelkoming
10:05 - 10:35  Presentatie Mimi Lamote + Q&A
10:35 - 11:05  Presentatie Patrick Desrumaux + Q&A
11:05 - 11:15  Break
11:15 - 11:45  Presentatie Lode Van Laere + Q&A
11:45 - 12:15  Presentatie Hans Geels + Q&A
12:15 - 12:45  Networking

 

Vrijdag 18 september

9:30 - 10:00  Ontvangst
10:00 - 10:05  Verwelkoming
10:05 - 10:35  Presentatie Petra De Roos + Q&A
10:35 - 11:05  Presentatie Lise Conix + Q&A
11:05 - 11:15  Break
11:15 - 11:45  Presentatie Henk-Jan Van Der Weide + Q&A
11:45 - 12:15  Presentatie Rik Vera + Q&A
12:15 - 12:45  Networking

 

 

Sprekers
 

Gino Van Ossel - Retail Expert & Moderator - Vlerick Business School


 

Hans Geels - CEO - Dille & Kamille

Tijdens de coronacrisis moest Dille & Kamille verplicht dicht in België en sloot het vrijwillig zijn winkels in Nederland. Een financieel rampjaar leek geboren.
Het is nog onzeker wat het najaar gaat brengen maar vanaf de heropening van alle winkels medio mei gaat het beter dan ooit met Dille & Kamille. Hans Geels zoekt in deze presentatie samen met u naar verklaringen voor dit onverwachte groeiverhaal.

 

Rik Vera - Partner - nexxworks

Decennia lang hebben we businessmodellen gebouwd en gebruikt die lineair zijn. Oorzaak-gevolg. Eerst A, dan B. Value chains. Producent-groothandel-detailhandel-consument. Klantreizen. Inside-out denken. Of outside-in.

In een landschap dat meer en meer digitaal wordt en waar eentjes en nulletjes aan zet zijn, zal alles wat lineair is plaats maken voor slimme ecosystemen. Wie nu instapt, zal overleven. Wie lang blijft vastzitten in het oude denken, zal niet overleven. We moeten dus de lineaire businessmodellen vervangen door nieuwe en dat is uitdagend.

In deze presentatie legt Rik Vera haarfijn uit wat ecosystemen precies zijn, waaruit ze bestaan, wat het model ervan is, hoe die per definitie extreem klantcentraal moeten zijn en hoe die te bouwen, herkennen en/of eraan deel te nemen.

 

Lode Van Laere - CEO - Tonickx

De corona crisis heeft de fashion retail markt geen deugd gedaan. Fysieke winkels op slot. Ecommerce ging lekker, maar botste snel op zijn limieten (en blijft een relatief klein deel van de omzet). Het klassieke model om grote volumes aan lage prijs en op lange termijn aan te kopen in het Verre Oosten, krijgt klappen. Dit was voor de corona crisis al deels duidelijk, maar bestellingen op korte termijn en zo dicht mogelijk bij huis winnen snel aan populariteit. 

Lode Van Laere, CEO van Tonickx, neemt u in deze presentatie mee naar een toekomstverhaal waarbij kennis van de consument, voorraadbeheer, samenwerkingen met leveranciers en nieuwe technologie de fashion retail sector een duw in de rug kunnen en gaan geven.

 

Patrick Desrumaux - Managing Director - Xandres

Patrick Desrumaux bouwt als CEO van het Belgische modelabel Xandres aan een duurzaam groeiverhaal. Tijdens de coronacrisis herontdekte het bedrijf hoe vitaal het partnerschip is met z’n wholesaleklanten: “Een groot stuk van onze omzet en onze toekomst ligt in de zelfstandige multimerkenwinkel.”

Mimi Lamote - CEO - Mayerline

Mimi Lamote is CEO van ‘slow fashion’ label Mayerline, onderdeel van Claes Retail Group (JBC). Het merk heeft een succesvolle strategische herpositionering achter de rug en schakelt nu ook digitaal een versnelling hoger. Ze was ook een voorvechter van het recente uitstel van de solden.

Petra De Roos - Managing Director - LDV United

Petra De Roos is managing director bij communicatiebureau LDV United, een agentschap dat heel wat retailers tot z’n klantenkring mag rekenen, waaronder JBC en Torfs. Zij daagt retailers uit om te werken aan de relatie met hun klanten: “In een relatie zit een wederkerigheid. Gaat het erom hoe trouw de consument is aan het merk? Of hoe trouw het merk is aan de consument?”

 

Lise Conix - Marketing Director - Torfs

Lise Conix is marketingdirecteur bij schoenwinkelketen Torfs, die gereputeerd is om z’n klantvriendelijke aanpak. Tijdens de coronacrisis haalde de retailer de band met z’n klanten nog nauwer aan. Flinke marketinguitdagingen: hoe vind je de juiste toon, hoe bewaak je het evenwicht tussen je merkverhaal en je promotionele boodschappen?

 

Henk-Jan Van Der Weide - Head of Marketing - Radial

Op het moment dat de Corona crisis uitbrak kwamen vele omni channel retailers met een enorme uitdaging te zitten. Vele winkels en zelfs enige distributie centra moesten dicht. Hoe sommige winkels hiermee zijn omgegaan wordt aanstaande vrijdag besproken.

 

Taal

 

  • Meeste presentaties zijn in het Nederlands

  • Slides in het Engels of Nederlands