RetailHunt: Essentiel opent nieuwe flagshipstore in Antwerpen | RetailDetail

RetailHunt: Essentiel opent flagshipstore in Antwerpen

Het Antwerpse modemerk Essentiel heeft een vlaggenschip geopend in de Huidevettersstraat. De nieuwe winkel is 350 m² groot en is ingericht volgens een nieuw winkelconcept dat Essentiel ook verder wil uitrollen.

 

Eerste boetiek in nieuw winkelconcept

De vroegere dameswinkel van Essentiel in de Schuttershofstraat in Antwerpen is ingeruild voor een groter pand in de Huidevettersstraat. Dat beslaat twee verdiepingen – de gelijkvloerse en ondergrondse verdieping – en heeft een etalage van twintig meter. CEO Esfan Eghtessadi zegt in een interview met Fashion Network meer winkels volgens hetzelfde concept te willen openen. Het vernieuwde vlaggenschip in thuisbasis Antwerpen moet ook een internationaal voorbeeld worden: in Zurich opent Essentiel een soortgelijke winkel op de Bahnhofstrasse, één van de duurste winkelstraten van Europa.

 

Essentiel heeft nog verdere internationale groei op het oog, waarvoor het recent ook een kapitaalronde lanceerde. “We willen graag iets doen in Londen, het kan een belangrijke stad voor ons worden. We hebben al een corner bij Harvey Nichols die bovengemiddeld presteert”, aldus Eghtessadi. Ook in Duitsland slaat het modemerk aan sinds de eerste winkelopening in Keulen.

 

Op zoek naar kapitaal voor internationale expansie

Om verder in te kunnen zetten op Italië en Frankrijk wacht Essentiel de kapitaalverhoging af, al overweegt het er ook een partnership aan te gaan. In Zuid-Korea en China heeft Essentiel immers ook al enkele partners. In China opende pas een tweede winkel van het merk. Al wil Eghtessadi er nog niet op zoek naar een masterfranchise: eerst en vooral moet de Europese basis worden versterkt.

 

Op mannenmode wil Essentiel eveneens meer gaan inzetten: het merk heeft vandaag zeven gemengde boetieks en binnenkort openen nog twee exclusieve mannenwinkels, wat het totaal dan op vier brengt. Graag wil Eghtessadi nog een herenboetiek in Parijs openen. Essentiel Antwerp telt vandaag 22 winkels in België en wordt in meer dan veertig landen verkocht.