RetailHunt: Floris van Bommel brandstore in Antwerpen | RetailDetail

RetailHunt: Floris van Bommel brandstore in Antwerpen

De bekende van Bommel schoenwinkel aan de Antwerpse Huidevettersstraat heeft een voornaam gekregen: hij is na negen jaar omgebouwd tot een Floris van Bommel brandstore. Een echte metamorfose. 

Negen generaties


Gedurende twee maanden bleef de winkel gesloten voor de ingrijpende verbouwing. Het klassieke interieur heeft plaatsgemaakt voor een frisse, boetiekachtige sfeer met kabinetkasten, koperen hanglampen en kroonluchters van matzwarte apen aan het plafond. 


Eén van de eyecatchers in de winkel is een twintig meter lange, in de vloer ingelegde stamboom van de schoenmakersfamilie. In koperen voetstappen slingeren namelijk negen generaties van Bommels van voor naar achter door de winkel. 
 

Twee merken


Sinds 1996 voert schoenmaker van Bommel twee merken. Enerzijds is er het traditionele merk ‘van Bommel’ dat staat voor klassieke luxeschoenen. Anderzijds is er het eigentijdse merk ‘Floris van Bommel’, genoemd naar de middelste zoon van voormalig eigenaar Frans van Bommel. Floris runt het bedrijf samen met zijn broers Reynier en Pepijn en houdt zich bezig met de creatieve kant van de zaak. Het submerk Floris van Bommel staat voor een hoogkwalitatieve collectie modieuze en sportieve schoenen. 


Naar aanleiding van de heropening van de Antwerpse winkel ontwierp Floris van Bommel een schoen met daarop de skyline van Antwerpen, in een beperkte oplage. Naast Antwerpen heeft van Bommel brandstores in Brugge, Amsterdam, Utrecht, Düsseldorf, Hamburg en Keulen en een outlet in Lelystad.