RetailHunt: Vernieuwd City 2 krijgt meer lucht en licht | RetailDetail

RetailHunt: Vernieuwd City 2 krijgt meer lucht en licht

Het Brusselse winkelcentrum City 2 is volop bezig met renovatiewerken. Eigenaar AG Real Estate pompt 43 miljoen euro in de verbouwingen, die het vooral luchtiger en lichtrijker moeten maken.

Nieuwe indeling en betere ingangen

City 2 zet zich in de Brusselse binnenstad schrap voor nieuwe concurrentie: om op te kunnen tornen tegen het gloednieuwe shoppingcenter The Mint aan het Beursplein, de galerij Anspach en het De Brouckère-complex, krijgt het winkelcentrum een flinke opfrisbeurt.

 

De vernieuwingen zijn allemaal aan de binnenkant van het winkelcomplex te vinden, de buitenkant blijft identiek. Vooral de indeling zal veranderen, zodat die eenvoudiger, efficiënter en luchtiger wordt. Zo komt er een groot atrium en meer daglicht in het vernieuwde winkelcentrum. Speerpunten zijn verbeterde ingangen, een nieuwe indeling en nieuwe afwerkingen. De ingangen zullen zelfs “radicaal worden getransformeerd om ze gemakkelijk te kunnen identificeren en de zichtbaarheid van City 2 te vergroten”, aldus AG Real Estate. 

 

Mei 2019 in plaats van eind 2018

De doelstelling was om de werken eind 2018 af te ronden, maar volgens nieuwssite Bruzz heeft eigenaar AG Real Estate het nu al over mei 2019. De werken zijn sinds september 2017 aan de gang, maar gebeuren vooral ’s nachts en in fases. Het winkelcentrum blijft ondertussen gewoon open.

 

Het is al de tweede renovatie voor City 2, dat met 13 miljoen shoppers per jaar en een verkoopoppervlakte van ruim 30.000 m² het grootste winkelcentrum is in de Brusselse binnenstad.