Cru, de versmarkt van Colruyt Group, stopt met zijn Cuit-eethuizen en gaat op zoek naar horecaondernemers die een zaak willen openen in de bestaande panden aan de winkels in Dilbeek, Gent en Overijse.
Eethoek
Cru werd tien jaar geleden opgericht en telt intussen vier versmarkten. Op Antwerpen na hebben deze vestigingen ook een Cuit-eethuis waar klanten terecht kunnen voor ontbijt en lunch. Daar komt nu echter verandering in: de retailer gaat stoppen met het uitbaten van die eethuizen en wil de panden overdragen aan zelfstandige horecaondernemers.
In Gent is er al een overnemer gevonden, de Cuit-eethuizen in Dilbeek en Overijse blijven open tot er nieuwe ondernemers gevonden worden. De medewerkers zullen allen aan de slag kunnen in de Cru-markten. Elke Cru-markt krijgt een eethoek waar klanten van hun aangekochte producten kunnen genieten.
Prioriteiten
De beslissing kadert in de ambitie van Colruyt Group om haar verlieslatende dochter rendabel te krijgen. “De voorbije twee jaar hebben we onze prioriteiten scherpgesteld”, zegt An Martel, verantwoordelijke voor Cru.
“We plukken hier dan ook de vruchten van met een mooie omzetgroei, veel nieuwe klanten en meer recent een zeer succesvolle eindejaarperiode. Daarnaast hebben we gewerkt aan onze efficiëntie en het zoeken naar optimalisaties om de kosten te verlagen, zoals het stroomlijnen van onze supply chain en de aanpassing van de openingsuren”