Mode

Primark groeit enkel dankzij nieuwe winkels
 • Gepubliceerd in Mode

De omzet van de Ierse modeketen Primark is de voorbije zes maanden met meer dan 20% gegroeid, maar dat was enkel dankzij de opening van heel wat nieuwe winkels en positieve wisselkoerseffecten.

C&A lanceert 'cradle-to-cradle' collectie
 • Gepubliceerd in Mode

Modeketen C&A brengt in juni een collectie 'Cradle to Cradle Certified Gold' T-shirts op de markt. Die zijn zodanig ontworpen dat ze volledig gerecycleerd of hergebruikt kunnen worden en kunnen volgens C&A zelfs gewoon op de composthoop.

Zalando zet ook in 2017 groei verder
 • Gepubliceerd in Mode

Ook in het eerste kwartaal van 2017 blijft de Duitse online modewinkel Zalando lustig verder groeien. Volgens de voorlopige cijfers is er weer sprake van een omzetstijging van meer dan 20%, een doel dat het bedrijf ook over het volledige jaar wil behalen.

Nieuw financieel hoofd voor Michael Kors
 • Gepubliceerd in Mode

Het Amerikaanse modehuis Michael Kors heeft in Thomas J. Edwards een nieuwe CFO gevonden. Hij volgt in die functie Joseph B. Parsons op, die in augustus na dertien jaar het bedrijf verlaat. Toch gaat Edwards wel al onmiddellijk aan de slag.

Groot verlies voor Roberto Cavalli
 • Gepubliceerd in Mode

Het Italiaanse modehuis Roberto Cavalli heeft in 2016 de gevolgen moeten dragen van een zware herstructurering. De kosten die daarmee gepaard gingen, zorgden ervoor dat het bedrijf een verlies leed van 55 miljoen euro.

MS Mode komt met nieuwe webshop
 • Gepubliceerd in Mode

Volgende maand lanceert het vernieuwde MS Mode ook een nieuwe webshop. Na de doorstart wil het zich immers meer gaan richten op e-commerce en daar hoort natuurlijk een volledig vernieuwde online winkel bij.

V&D gaat in 'social commerce' met mode-app Frendz
 • Gepubliceerd in Mode

V&D gaat zich heruitvinden met de mode-app Frendz, die gebruikers toelaat om vrienden raad te vragen bij het kiezen en kopen van modieuze kleding. Bij de start, donderdag, heeft de app een bereik van een half miljoen mensen.

Forse winststijging voor JD Sports
 • Gepubliceerd in Mode

Het Britse JD Sports, eigenaar van ketens als Perry Sport en Aktiesport, heeft in het voorbije boekjaar zowel de omzet als de winst fors de hoogte weten in te jagen. De omzet ging er met 31% op vooruit, de winst voor belastingen zelfs met 81%.

Zara opent grootste winkel ter wereld in Madrid
 • Gepubliceerd in Mode

De Spaanse modeketen Zara opent vandaag in Madrid haar grootste winkel ter wereld. De nieuwe locatie van liefst 6000 m², verdeeld over vier verdiepingen, start in de financiële wijk aan de Paseo de la Castellana.  

Adidas gaat op grote schaal schoenen printen
 • Gepubliceerd in Mode

Het Duitse sportmerk Adidas wil in de nabije toekomst meer gebruik gaan maken van 3D-printers om onderdelen van schoenen te produceren. Zo wil het sneller inspelen op nieuwe trends en meer gepersonaliseerde producten op de markt brengen.

CEO van Benetton Fashion Company stapt op
 • Gepubliceerd in Mode

Marco Airoldi stapt na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 16 mei op als CEO van de Benetton Fashion Company. Airoldi was er sinds 2014 CEO en is verantwoordelijk voor de herpositionering die het bedrijf de voorbije jaren doorvoerde.

Directeur Bart Karis verlaat Zeeman textielSupers
 • Gepubliceerd in Mode

Bart Karis, algemeen directeur van Zeeman textielSupers, heeft besloten het bedrijf eind dit jaar te verlaten. Dat meldt Zeeman in een persbericht. Er is nog geen opvolger aangesteld.

TK Maxx opent twee nieuwe winkels
 • Gepubliceerd in Mode

TK Maxx opent in Amsterdam twee nieuwe winkels: op 2 mei in winkelcentrum Westmarket aan het Osdorpplein en op 11 mei in de Amsterdamse Poort in Amsterdam-Zuidoost.

Designer Outlet Center Roermond opent nieuwe gedeelte
 • Gepubliceerd in Mode

Donderdag gaat het nieuwe gedeelte bij het Designer Outlet Center in Roermond open. Met de uitbreiding van 11.000 vierkante meter telt de merkenlocatie nu zo’n 200 merkwinkels.

Eureka Shoes opent eerste Nederlandse winkel
 • Gepubliceerd in Mode

Eureka Shoes opent op 28 april in Stadshart Amstelveen haar eerste Nederlandse winkel. Het Portugese schoenenmerk had eind vorig jaar een pop-up store in Amsterdam.

vanHaren Schoenen debuteert in Aalst
 • Gepubliceerd in Mode

De opening van de eerste Belgische vestiging van de Nederlandse schoenwinkelketen is het begin van een ambitieus expansieplan. Zes locaties zijn nu al bekend. 

Omzet brillenmarkt daalt door invloed prijsbrekers
 • Gepubliceerd in Mode

De omzet van de volledige brillenmarkt in Nederland is in 2016 gedaald met 3 procent naar 1,154 miljard euro. De voorbije jaren steeg de omzet nochtans steevast en er worden ook meer brillen verkocht, maar klanten lijken steeds meer voor prijsbrekers te kiezen.

River Woods keert terug in Amsterdam
 • Gepubliceerd in Mode

Het modemerk River Woods heeft een nieuwe winkel geopend in het winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam. Om de opening te vieren worden er tijdens het openingsweekend een aantal acties gehouden.

Moederbedrijf Teva krijgt nieuwe vicepresident
 • Gepubliceerd in Mode

Deckers, het moederbedrijf van merken als Hoka One One, Sanuk, Teva en Ugg, heeft Stefan Bernard aangesteld als de nieuwe vicepresident voor zijn Performance Lifestyle Group. Hij wordt zo verantwoordelijk voor de groei van die merken.

Back to top