Apple verandert naam van Apple Stores

Apple verandert naam van Apple Stores

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft besloten om de naam van zijn Apple Stores te veranderen. Het heeft het daarbij niet moeilijk gemaakt, want het heeft besloten om gewoon 'Store' te laten vallen.

Meer dan enkel een winkel

De winkels van het bedrijf heten dus voortaan gewoon Apple. Apple heeft de verandering zonder veel poeha doorgevoerd. Op de website van het bedrijf is wel al alles aangepast en wordt er niet meer gesproken over Apple Store Brussels, maar gewoon over Apple Brussels.

 

Ook de werknemers van Apple zijn al op de hoogte gebracht dat de naam Store in de nabije toekomst volledig zal verdwijnen, zowel in de fysieke winkels als online. Apple sprak daarbij van een langzame overgang, die eerst zou beginnen met de nieuwe winkels, maar online zijn de aanpassingen dus vrijwel overal meteen doorgevoerd.

 

Het verdwijnen van Store duidt er op dat Apple verder gaat met zijn poging om van de winkels meer te maken dan een plek waar het producten van het eigen merk verkoopt. Het wil van de winkels een plek maken waar de gemeenschap rond het merk kan samenkomen. In het nieuwe concept dat onlangs werd gelanceerd is dan ook ruimte voorzien evenementen en optredens.