Apple verandert naam van Apple Stores

Apple verandert naam van Apple Stores

Apple verandert naam van Apple Stores
http://www.shutterstock.com/pic-96940379/stock-photo-new-york-jan-10-apple-store-on-fifth-avenue-on-january-10-2011-in-new-york-city-usa-the-store-in-it-self-is-all-underground-except-for-the-32-foot-glass-cube-right-in-front-of-f-the.html?src=Xinaerrh_hej3wtFE52iOA-1-4

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft besloten om de naam van zijn Apple Stores te veranderen. Het heeft het daarbij niet moeilijk gemaakt, want het heeft besloten om gewoon 'Store' te laten vallen.

Meer dan enkel een winkel

De winkels van het bedrijf heten dus voortaan gewoon Apple. Apple heeft de verandering zonder veel poeha doorgevoerd. Op de website van het bedrijf is wel al alles aangepast en wordt er niet meer gesproken over Apple Store Brussels, maar gewoon over Apple Brussels.

 

Ook de werknemers van Apple zijn al op de hoogte gebracht dat de naam Store in de nabije toekomst volledig zal verdwijnen, zowel in de fysieke winkels als online. Apple sprak daarbij van een langzame overgang, die eerst zou beginnen met de nieuwe winkels, maar online zijn de aanpassingen dus vrijwel overal meteen doorgevoerd.

 

Het verdwijnen van Store duidt er op dat Apple verder gaat met zijn poging om van de winkels meer te maken dan een plek waar het producten van het eigen merk verkoopt. Het wil van de winkels een plek maken waar de gemeenschap rond het merk kan samenkomen. In het nieuwe concept dat onlangs werd gelanceerd is dan ook ruimte voorzien evenementen en optredens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.