Autogrill Nederland in handen van GR8 Investments

Autogrill Nederland in handen van GR8 Investments
Shutterstock

GR8 Investments, de investeringsmaatschappij die gelinkt is aan de familie Van der Valk, heeft Autogrill Nederland overgenomen voor 22,7 miljoen euro. Tot nu toe was het bedrijf nog in handen van het Italiaanse moederbedrijf Autogrill SpA.

Werknemers behouden baan

Met de overname krijgt GR8 Investments achttien vestigingen van AC Restaurants, vijf restaurants van fastfoodketen Burger King, twee Starbucks-filialen en zeven hotels in handen. Alle 600 werknemers behouden hun baan.

 

De investeringsmaatschappij wil het echter niet laten bij de overname van Autogrill Nederland: ze bekijkt ook de mogelijkheid om ook nog andere hotels en wegrestaurants over te nemen. Daarnaast voert ze ook gesprekken met Jumbo over de mogelijkheden rond de verkoop van alle AC-restaurants: die zouden dan verdergaan onder de vlag van La Place.

 

Het is momenteel nog niet geweten of de hotels, zes Tulip Inns en één AC Hotel, in de toekomst zullen werken onder de naam Van der Valk. GR8 Investments wordt immers geleid door enkele telgen van de Van der Valk-familie. Mogelijk komt er een nieuwe formule met een sterke link naar Van der Valk.