Autogrill Nederland in handen van GR8 Investments | RetailDetail

Autogrill Nederland in handen van GR8 Investments

Autogrill Nederland in handen van GR8 Investments

GR8 Investments, de investeringsmaatschappij die gelinkt is aan de familie Van der Valk, heeft Autogrill Nederland overgenomen voor 22,7 miljoen euro. Tot nu toe was het bedrijf nog in handen van het Italiaanse moederbedrijf Autogrill SpA.

Werknemers behouden baan

Met de overname krijgt GR8 Investments achttien vestigingen van AC Restaurants, vijf restaurants van fastfoodketen Burger King, twee Starbucks-filialen en zeven hotels in handen. Alle 600 werknemers behouden hun baan.

 

De investeringsmaatschappij wil het echter niet laten bij de overname van Autogrill Nederland: ze bekijkt ook de mogelijkheid om ook nog andere hotels en wegrestaurants over te nemen. Daarnaast voert ze ook gesprekken met Jumbo over de mogelijkheden rond de verkoop van alle AC-restaurants: die zouden dan verdergaan onder de vlag van La Place.

 

Het is momenteel nog niet geweten of de hotels, zes Tulip Inns en één AC Hotel, in de toekomst zullen werken onder de naam Van der Valk. GR8 Investments wordt immers geleid door enkele telgen van de Van der Valk-familie. Mogelijk komt er een nieuwe formule met een sterke link naar Van der Valk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.