Autogrill Nederland in handen van GR8 Investments | RetailDetail

Autogrill Nederland in handen van GR8 Investments

Autogrill Nederland in handen van GR8 Investments

GR8 Investments, de investeringsmaatschappij die gelinkt is aan de familie Van der Valk, heeft Autogrill Nederland overgenomen voor 22,7 miljoen euro. Tot nu toe was het bedrijf nog in handen van het Italiaanse moederbedrijf Autogrill SpA.

Werknemers behouden baan

Met de overname krijgt GR8 Investments achttien vestigingen van AC Restaurants, vijf restaurants van fastfoodketen Burger King, twee Starbucks-filialen en zeven hotels in handen. Alle 600 werknemers behouden hun baan.

 

De investeringsmaatschappij wil het echter niet laten bij de overname van Autogrill Nederland: ze bekijkt ook de mogelijkheid om ook nog andere hotels en wegrestaurants over te nemen. Daarnaast voert ze ook gesprekken met Jumbo over de mogelijkheden rond de verkoop van alle AC-restaurants: die zouden dan verdergaan onder de vlag van La Place.

 

Het is momenteel nog niet geweten of de hotels, zes Tulip Inns en één AC Hotel, in de toekomst zullen werken onder de naam Van der Valk. GR8 Investments wordt immers geleid door enkele telgen van de Van der Valk-familie. Mogelijk komt er een nieuwe formule met een sterke link naar Van der Valk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.