'Blurring' rukt op in detailhandel | RetailDetail

'Blurring' rukt op in detailhandel

'Blurring' rukt op in detailhandel

Het aantal concepten waarin horeca en detailhandel elkaar ontmoeten, neemt in hoog tempo toe in Nederland. Volgens Jan Willem Grievink van het Food Service Instituut is 'blurring' een logische trend.

Fietsen repareren en koffiedrinken

Grievink zegt in Het Financieele Dagblad dat "De klassieke grenzen tussen horeca en winkels vervagen. Je komt binnen en denkt: is het een traiteur, een café of een winkel". Een voorbeeld is de conceptwinkel Hutspot vlakbij de Albert Cuijp in Amsterdam: op de benedenverdieping worden meubels, fietsen, olijfolie en fotoboeken verkocht, op de bovenverdieping is een alternatief café gevestigd.

 

Lola Bikes and Coffee in Den Haag is een ander voorbeeld: daar worden fietsen gerepareerd terwijl de eigenaar geniet van koffie. Eigenaar Arthur Wieffering en zijn medewerkers hebben een eigen koffieblend ontwikkeld, terwijl de aanwezige melk van een eigen koe komt.

 

Volgens Wieffering is 'blurring' een logische trend: gewoon de deur opendoen en hopen dat er iemand binnenkomt "is allang niet meer voldoende. Je moet origineel zijn, combinaties maken, keihard werken en passie hebben voor wat je doet." Een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland bevestigt dat veel zaken waarin detailhandel en horeca op een unieke manier met elkaar worden verweven bovengemiddeld goed draaien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.