Euroland is failliet, maar rekent op doorstart | RetailDetail

Euroland is failliet, maar rekent op doorstart

Euroland is failliet, maar rekent op doorstart

Discountketen Euroland is gisteren failliet verklaard. De 23 winkels van de keten blijven voorlopig wel geopend, omdat er wordt gehoopt op een doorstart. Euroland ging ten onder aan de sterke concurrentie met onder andere Action.

Op zoek naar overnemer

Volgens de directie is het niet meer verantwoord om geld in de keten te steken, vanwege de sterke concurrentie met ketens als Action, Big Bazar en Op=Op. De curator gaat nu op zoek naar een overnemer, om zo een doorstart van de keten te realiseren. Euroland heeft 87 werknemers in dienst.

 

Euroland werd in 1997 opgericht als 2.50 Shop, waarbij elk product in de winkels 2,5 gulden kostte. Toen in 2002 de euro werd ingevoerd, werd er een naamswijziging naar Euroland doorgevoerd.

 

Net als andere discountketens voert Euroland een breed assortiment, van wasmiddelen tot gereedschap, decoratieartikelen en batterijen. Het ging er steeds prat op dat minstens duizend producten in de winkels te koop waren voor slechts één euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.