Euroland is failliet, maar rekent op doorstart | RetailDetail

Euroland is failliet, maar rekent op doorstart

Euroland is failliet, maar rekent op doorstart

Discountketen Euroland is gisteren failliet verklaard. De 23 winkels van de keten blijven voorlopig wel geopend, omdat er wordt gehoopt op een doorstart. Euroland ging ten onder aan de sterke concurrentie met onder andere Action.

Op zoek naar overnemer

Volgens de directie is het niet meer verantwoord om geld in de keten te steken, vanwege de sterke concurrentie met ketens als Action, Big Bazar en Op=Op. De curator gaat nu op zoek naar een overnemer, om zo een doorstart van de keten te realiseren. Euroland heeft 87 werknemers in dienst.

 

Euroland werd in 1997 opgericht als 2.50 Shop, waarbij elk product in de winkels 2,5 gulden kostte. Toen in 2002 de euro werd ingevoerd, werd er een naamswijziging naar Euroland doorgevoerd.

 

Net als andere discountketens voert Euroland een breed assortiment, van wasmiddelen tot gereedschap, decoratieartikelen en batterijen. Het ging er steeds prat op dat minstens duizend producten in de winkels te koop waren voor slechts één euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.