Franchisenemers Intertoys gekant tegen ombouw Bart Smit | RetailDetail

Franchisenemers Intertoys gekant tegen ombouw Bart Smit

Franchisenemers Intertoys gekant tegen ombouw Bart Smit

De franchisenemers van Intertoys zijn niet te spreken over de ombouw van alle filialen van Bart Smit naar de formule van Intertoys. Ze proberen nu via de rechter te voorkomen dat moederbedrijf Blokker Holding door kan gaan met de operatie.

Goedkeuring nodig

Zo heeft een rechter in Haarlem al beslist dat de Bart Smit in Lisse voorlopig geen Intertoys mag worden en ook in Den Bosch loopt een kort geding dat werd aangespannen door een franchisehouder van Intertoys. Hij wil niet dat twee nabijgelegen winkels van Bart Smit worden omgebouwd. De franchisenemers wijzen er op dat ze het nu al moeilijk genoeg hebben, zonder dat er ook nog een extra filiaal van de keten in hun buurt komt. Voor 22 franchisenemers zou de ombouw betekenen dat er één of meer filialen van dezelfde formule in hun verzorgingsgebied komen.

 

Blokker Holding zou alle getroffen ondernemers wel een compensatie hebben aangeboden, maar tot nu toe heeft niemand die compensatie aanvaard. Een aantal franchisenemers heeft zich wel laten uitkopen of heeft beslist om de nieuwe Intertoys zelf te gaan uitbaten. De franchisenemers kunnen de ombouw in hun regio vrij eenvoudig tegenhouden, want in hun contract met Blokker Holding staat dat ze daar hun goedkeuring voor moeten geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.