Franchisenemers Intertoys gekant tegen ombouw Bart Smit

Franchisenemers Intertoys gekant tegen ombouw Bart Smit

De franchisenemers van Intertoys zijn niet te spreken over de ombouw van alle filialen van Bart Smit naar de formule van Intertoys. Ze proberen nu via de rechter te voorkomen dat moederbedrijf Blokker Holding door kan gaan met de operatie.

Goedkeuring nodig

Zo heeft een rechter in Haarlem al beslist dat de Bart Smit in Lisse voorlopig geen Intertoys mag worden en ook in Den Bosch loopt een kort geding dat werd aangespannen door een franchisehouder van Intertoys. Hij wil niet dat twee nabijgelegen winkels van Bart Smit worden omgebouwd. De franchisenemers wijzen er op dat ze het nu al moeilijk genoeg hebben, zonder dat er ook nog een extra filiaal van de keten in hun buurt komt. Voor 22 franchisenemers zou de ombouw betekenen dat er één of meer filialen van dezelfde formule in hun verzorgingsgebied komen.

 

Blokker Holding zou alle getroffen ondernemers wel een compensatie hebben aangeboden, maar tot nu toe heeft niemand die compensatie aanvaard. Een aantal franchisenemers heeft zich wel laten uitkopen of heeft beslist om de nieuwe Intertoys zelf te gaan uitbaten. De franchisenemers kunnen de ombouw in hun regio vrij eenvoudig tegenhouden, want in hun contract met Blokker Holding staat dat ze daar hun goedkeuring voor moeten geven.