Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Het Canadese Hudson’s Bay heeft bevestigd dat het ook vestigingen gaat openen in Amstelveen en Almere. Het heeft nu al langlopende huurovereenkomsten getekend voor dertien locaties in Nederland, goed voor een oppervlakte van bijna 172.400 m².

Twintig vestigingen de komende twee jaar

Het pand in Amstelveen is te vinden op het Buitenplein 101 en is een voormalige vestiging van warenhuisketen V&D. De winkel heeft een oppervlakte van 20.600 m². In Almere zal Hudson’s Bay zijn intrek nemen in een voormalige V&D in Citymall Almere, maar de winkel wordt ook verder uitgebreid en zal een oppervlakte hebben van meer dan 10.000 m².

 

Hudson’s Bay maakt zo zijn ambities in Nederland verder waar. Na het faillissement van V&D zag het Canadese bedrijf een mogelijkheid om de Nederlandse markt te betreden. Het is van plan om de komende twee jaar tot twintig nieuwe warenhuizen te openen. Bij de dertien locaties waarvoor momenteel al een huurcontract is getekend, gaat het over twaalf vestigingen van Hudson’s Bay en één vestiging van discountketen Saks Off 5th.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.