Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Het Canadese Hudson’s Bay heeft bevestigd dat het ook vestigingen gaat openen in Amstelveen en Almere. Het heeft nu al langlopende huurovereenkomsten getekend voor dertien locaties in Nederland, goed voor een oppervlakte van bijna 172.400 m².

Twintig vestigingen de komende twee jaar

Het pand in Amstelveen is te vinden op het Buitenplein 101 en is een voormalige vestiging van warenhuisketen V&D. De winkel heeft een oppervlakte van 20.600 m². In Almere zal Hudson’s Bay zijn intrek nemen in een voormalige V&D in Citymall Almere, maar de winkel wordt ook verder uitgebreid en zal een oppervlakte hebben van meer dan 10.000 m².

 

Hudson’s Bay maakt zo zijn ambities in Nederland verder waar. Na het faillissement van V&D zag het Canadese bedrijf een mogelijkheid om de Nederlandse markt te betreden. Het is van plan om de komende twee jaar tot twintig nieuwe warenhuizen te openen. Bij de dertien locaties waarvoor momenteel al een huurcontract is getekend, gaat het over twaalf vestigingen van Hudson’s Bay en één vestiging van discountketen Saks Off 5th.