Hudson's Bay Company gaat voor expansie in Nederland en Duitsland

Hudson's Bay Company gaat voor expansie in Nederland en Duitsland

Hudson's Bay Company gaat voor expansie in Nederland en Duitsland

Hudson's Bay Company wil nieuwe winkels openen in Nederland en Duitsland. De Canadese winkelketen heeft de ambitie zijn omzet in Europa met een vijfde omhoog te stuwen, zei voorzitter en grootaandeelhouder Richard Baker vrijdag in Düsseldorf.

Investering van 400 miljoen

Hudson's Bay Company (HBC) kwam donderdag in het nieuws met het verrassende vertrek van zijn Belgische CEO Olivier Van den Bossche. Vrijdag ontvouwde de retailer zijn plannen voor de komende jaren: de groep wil zijn omzet in Europa de komende twee jaar met 20% opdrijven, met volgens CEO Jerry Storch een nog grotere toename van de winst.

 

Dit jaar zal Hudson's Bay in Europa zowat 400 miljoen euro investeren. Een deel daarvan vloeit naar Duitsland, waar HBC vijf vestigingen van de designer outlet Saks off 5th wil openen. Geruchten over een eventuele verkoop van zijn Duitse dochter Galeria Kaufhof, de vroegere Duitse eigenaar van de Belgische Inno's die eind 2015 werd overgenomen door de Canadezen, werden bij die gelegenheid afgedaan als "absurd",

 

Dan toch geen nieuwe winkels in België

Het grootste deel van de investering vloeit echter naar Nederland, waar er dit jaar tien Hudson's Bay-warenhuizen komen en één Saks off 5th. HBC wil het gat in de markt na het faillissement van V&D vullen. "Nederland wordt een laboratorium voor de hele wereld", zo werd Baker donderdag geciteerd in de Nederlandse media.

 

Een woordvoerder van HBC verduidelijkt dat er geen plannen zijn voor nieuwe winkels in België. Er zijn wel de gebruikelijke jaarlijkse investeringen in de winkels, maar winkelopeningen zijn niet gepland. Daarmee worden eerdere uitspraken van Richard Baker tegengesproken: die had het vorig jaar wel nog over nieuwe openingen, zij het zonder concrete details te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.