Kijkshop gaat over in Zweedse handen | RetailDetail

Kijkshop gaat over in Zweedse handen

Kijkshop gaat over in Zweedse handen

De Zweedse investeerder Listérus & Partners Capital Advisors (LPCA) heeft Kijkshop overgenomen van Axcent Netherlands. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Personeel blijft aan

LPCA zal Kijkshop verder blijven ontwikkelen en zal daarbij ook de omnichannel groeistrategie blijven verderzetten, schrijft Emerce. "We zullen ons nu richten op klantervaring en het uitgroeien tot een moderne eerstekeuze winkellocatie in het discount segment", zegt Christian Listérus, CEO van LPCA Kijk Holding.

 

De verkoop heeft momenteel geen invloed op het personeel in de winkels en op het hoofdkantoor, dat gevestigd zal blijven in Zaltbommel. In 2013 had Kijkshop een online omzet van 20,9 miljoen euro. Momenteel heeft het naast de webshop ook meer dan honderd winkels.

 

Kijkshop werd in 1973 opgericht in Nederland. In de winkels kunnen klanten producten bekijken achter glazen vitrines en bij een aankoop moeten ze een code doorgeven aan de werknemer achter de balie, die het product dan uit het magazijn kan gaan halen. Zo kan het bedrijf kosten besparen op personeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.