Kijkshop gaat over in Zweedse handen

Kijkshop gaat over in Zweedse handen

De Zweedse investeerder Listérus & Partners Capital Advisors (LPCA) heeft Kijkshop overgenomen van Axcent Netherlands. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Personeel blijft aan

LPCA zal Kijkshop verder blijven ontwikkelen en zal daarbij ook de omnichannel groeistrategie blijven verderzetten, schrijft Emerce. "We zullen ons nu richten op klantervaring en het uitgroeien tot een moderne eerstekeuze winkellocatie in het discount segment", zegt Christian Listérus, CEO van LPCA Kijk Holding.

 

De verkoop heeft momenteel geen invloed op het personeel in de winkels en op het hoofdkantoor, dat gevestigd zal blijven in Zaltbommel. In 2013 had Kijkshop een online omzet van 20,9 miljoen euro. Momenteel heeft het naast de webshop ook meer dan honderd winkels.

 

Kijkshop werd in 1973 opgericht in Nederland. In de winkels kunnen klanten producten bekijken achter glazen vitrines en bij een aankoop moeten ze een code doorgeven aan de werknemer achter de balie, die het product dan uit het magazijn kan gaan halen. Zo kan het bedrijf kosten besparen op personeel.

Tags: