Kijkshop gaat over in Zweedse handen | RetailDetail

Kijkshop gaat over in Zweedse handen

Kijkshop gaat over in Zweedse handen

De Zweedse investeerder Listérus & Partners Capital Advisors (LPCA) heeft Kijkshop overgenomen van Axcent Netherlands. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Personeel blijft aan

LPCA zal Kijkshop verder blijven ontwikkelen en zal daarbij ook de omnichannel groeistrategie blijven verderzetten, schrijft Emerce. "We zullen ons nu richten op klantervaring en het uitgroeien tot een moderne eerstekeuze winkellocatie in het discount segment", zegt Christian Listérus, CEO van LPCA Kijk Holding.

 

De verkoop heeft momenteel geen invloed op het personeel in de winkels en op het hoofdkantoor, dat gevestigd zal blijven in Zaltbommel. In 2013 had Kijkshop een online omzet van 20,9 miljoen euro. Momenteel heeft het naast de webshop ook meer dan honderd winkels.

 

Kijkshop werd in 1973 opgericht in Nederland. In de winkels kunnen klanten producten bekijken achter glazen vitrines en bij een aankoop moeten ze een code doorgeven aan de werknemer achter de balie, die het product dan uit het magazijn kan gaan halen. Zo kan het bedrijf kosten besparen op personeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.