Komst van Decathlon naar Roermond uitgesteld | RetailDetail

Komst van Decathlon naar Roermond uitgesteld

Komst van Decathlon naar Roermond uitgesteld
Decathlon

De Franse sportketen Decathlon heeft besloten om de opening van zijn nieuwe winkel in Roermond uit te stellen. De komst van die winkel werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar kan sindsdien al op heel wat protest van lokale ondernemers rekenen.

Groei leegstand

Die ondernemers hadden dan ook een proces aangespannen om de vergunning te laten vernietigen, maar ze kregen vorige week te horen dat hun bezwaren tegen de komst van Decathlon ongegrond waren.

 

De ondernemers vrezen dat de komst van Decathlon zal leiden tot leegstand elders in de stad, omdat er al voldoende sportwinkels aanwezig zijn. De rechter aanvaardde dat de sportwinkels te maken zullen hebben met dalende omzetten, maar dat die niet van die orde zijn  dat de leegstand een onaanvaardbare toename zou kennen.

 

Opening niet meer dit jaar

Ondanks de overwinning is Decathlon nog niet van plan om het licht op groen te zetten voor de start van de bouw voor de nieuwe vestiging. Het vreest immers dat er mogelijk nog gerechtelijke stappen zullen worden ondernomen.

 

"We wachten eerst af totdat alle procedures helemaal afgerond zijn. De bezwaarmakers kunnen namelijk nog in hoger beroep gaan”, zegt expansiemanager Nick van der Sanden van Decathlon. Hij is er wel rotsvast van overtuigd dat de winkel in de nabije toekomst zijn deuren zal openen. Oorspronkelijk was die opening voor dit jaar gepland, maar dat gaat niet meer lukken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.