Komst van Decathlon naar Roermond uitgesteld

Komst van Decathlon naar Roermond uitgesteld

De Franse sportketen Decathlon heeft besloten om de opening van zijn nieuwe winkel in Roermond uit te stellen. De komst van die winkel werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar kan sindsdien al op heel wat protest van lokale ondernemers rekenen.

Groei leegstand

Die ondernemers hadden dan ook een proces aangespannen om de vergunning te laten vernietigen, maar ze kregen vorige week te horen dat hun bezwaren tegen de komst van Decathlon ongegrond waren.

 

De ondernemers vrezen dat de komst van Decathlon zal leiden tot leegstand elders in de stad, omdat er al voldoende sportwinkels aanwezig zijn. De rechter aanvaardde dat de sportwinkels te maken zullen hebben met dalende omzetten, maar dat die niet van die orde zijn  dat de leegstand een onaanvaardbare toename zou kennen.

 

Opening niet meer dit jaar

Ondanks de overwinning is Decathlon nog niet van plan om het licht op groen te zetten voor de start van de bouw voor de nieuwe vestiging. Het vreest immers dat er mogelijk nog gerechtelijke stappen zullen worden ondernomen.

 

"We wachten eerst af totdat alle procedures helemaal afgerond zijn. De bezwaarmakers kunnen namelijk nog in hoger beroep gaan”, zegt expansiemanager Nick van der Sanden van Decathlon. Hij is er wel rotsvast van overtuigd dat de winkel in de nabije toekomst zijn deuren zal openen. Oorspronkelijk was die opening voor dit jaar gepland, maar dat gaat niet meer lukken.