Koper ECI redt ook Amsterdamse Polare | RetailDetail

Koper ECI redt ook Amsterdamse Polare

Koper ECI redt ook Amsterdamse Polare

Het bedrijf Novamedia, eigenaar van de Nationale Postcode Loterij, redt de Amsterdamse vestiging van Polare. Deze gaat onder de oude naam Scheltema weer boeken verkopen. Ook in Tilburg en Groningen maakt Polare een doorstart en keert de oude naam terug op de gevel.

Overname ondanks crowdfunding

Eerder al dook Novamedia op als redder van de failliete boekenclub ECI en de eveneens in financiële problemen verkerende uitgeverij Nieuw Amsterdam/Wereldbibliotheek. In NRC Handelsblad noemt directeur communicatie van Novamedia, Martijn van Klaveren, de overname "een prachtige kans" en een mogelijkheid om hun boekenliefde te delen met "de mensen die het ouwe trouwe Scheltema hebben gemist". De drie aankopen vullen elkaar in de ogen van Novamedia goed aan.

 

De Groningse boekhandel Van der Velde heeft tegelijkertijd de Groningse winkel overgenomen, terwijl ook in Tilburg een koper is gevonden. In Arnhem en Maastricht zou een doorstart aanstaande zijn, terwijl een crowdfundingactie in Nijmegen al vorige week het streefbedrag ruimschoots heeft overtroffen. Daar is echter nog geen sprake van een daadwerkelijke overname.

 

Ook rond Scheltema werd een crowdfundingactie gehouden om de winkel te redden. Daarvoor is inmiddels vijftigduizend euro ingezameld. De deelnemers krijgen hun geld terug. De initiatiefnemers gaan wel verder met hun poging om tevens de Polare in Almere te redden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.