Koper ECI redt ook Amsterdamse Polare | RetailDetail

Koper ECI redt ook Amsterdamse Polare

Koper ECI redt ook Amsterdamse Polare

Het bedrijf Novamedia, eigenaar van de Nationale Postcode Loterij, redt de Amsterdamse vestiging van Polare. Deze gaat onder de oude naam Scheltema weer boeken verkopen. Ook in Tilburg en Groningen maakt Polare een doorstart en keert de oude naam terug op de gevel.

Overname ondanks crowdfunding

Eerder al dook Novamedia op als redder van de failliete boekenclub ECI en de eveneens in financiële problemen verkerende uitgeverij Nieuw Amsterdam/Wereldbibliotheek. In NRC Handelsblad noemt directeur communicatie van Novamedia, Martijn van Klaveren, de overname "een prachtige kans" en een mogelijkheid om hun boekenliefde te delen met "de mensen die het ouwe trouwe Scheltema hebben gemist". De drie aankopen vullen elkaar in de ogen van Novamedia goed aan.

 

De Groningse boekhandel Van der Velde heeft tegelijkertijd de Groningse winkel overgenomen, terwijl ook in Tilburg een koper is gevonden. In Arnhem en Maastricht zou een doorstart aanstaande zijn, terwijl een crowdfundingactie in Nijmegen al vorige week het streefbedrag ruimschoots heeft overtroffen. Daar is echter nog geen sprake van een daadwerkelijke overname.

 

Ook rond Scheltema werd een crowdfundingactie gehouden om de winkel te redden. Daarvoor is inmiddels vijftigduizend euro ingezameld. De deelnemers krijgen hun geld terug. De initiatiefnemers gaan wel verder met hun poging om tevens de Polare in Almere te redden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.