Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk | RetailDetail

Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk

Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk

Minstens 7.000 van de in totaal 10.000 werknemers van V&D die bij het faillissement van de warenhuisketen hun baan verloren, zijn al terug aan de slag. Dat blijkt uit een analyse van het UWV.

Ouderen vinden moeilijker werk

Vooral jongeren onder de 25 jaar slaagden er in om snel terug aan het werk te gaan. 61% van het personeel bij V&D was jonger dan 25 jaar en vier op vijf van hen vond ondertussen al een nieuwe baan. Bij oudere werknemers is dat slechts één op vijf.

 

52% ging opnieuw aan het werk in de detailhandel, terwijl 10% de overstap maakte naar de horeca. Een aantal werknemers kwam ook terecht in de zakelijke dienstverlening (9%), gezondheidszorg (7%) of uitzendsector (6%). “Dat zoveel V&D'ers buiten de detailhandel terecht zijn gekomen, komt doordat ouderen noodgedwongen verder kijken. Zij vrezen de concurrentie met jongeren niet aan te kunnen”, zegt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktadvies van het UWV.

 

De vakbonden reageren slechts gematigd positief op de cijfers van het UWV, vooral omdat zo weinig ouderen aan de slag kunnen. Daarnaast krijgen steeds minder mensen een vaste baan in de sector. “Bij veel werkgevers is het standaard beleid om mensen na drie tijdelijke contracten de laan uit te sturen. Onder de 23 maanden hoeft geen transitievergoeding betaald te worden”, stelt FNV-bestuurder Niels Suijker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.