Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk | RetailDetail

Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk

Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk

Minstens 7.000 van de in totaal 10.000 werknemers van V&D die bij het faillissement van de warenhuisketen hun baan verloren, zijn al terug aan de slag. Dat blijkt uit een analyse van het UWV.

Ouderen vinden moeilijker werk

Vooral jongeren onder de 25 jaar slaagden er in om snel terug aan het werk te gaan. 61% van het personeel bij V&D was jonger dan 25 jaar en vier op vijf van hen vond ondertussen al een nieuwe baan. Bij oudere werknemers is dat slechts één op vijf.

 

52% ging opnieuw aan het werk in de detailhandel, terwijl 10% de overstap maakte naar de horeca. Een aantal werknemers kwam ook terecht in de zakelijke dienstverlening (9%), gezondheidszorg (7%) of uitzendsector (6%). “Dat zoveel V&D'ers buiten de detailhandel terecht zijn gekomen, komt doordat ouderen noodgedwongen verder kijken. Zij vrezen de concurrentie met jongeren niet aan te kunnen”, zegt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktadvies van het UWV.

 

De vakbonden reageren slechts gematigd positief op de cijfers van het UWV, vooral omdat zo weinig ouderen aan de slag kunnen. Daarnaast krijgen steeds minder mensen een vaste baan in de sector. “Bij veel werkgevers is het standaard beleid om mensen na drie tijdelijke contracten de laan uit te sturen. Onder de 23 maanden hoeft geen transitievergoeding betaald te worden”, stelt FNV-bestuurder Niels Suijker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.