Nieuw Hema-concept nu ook in Nederland

Nieuw Hema-concept nu ook in Nederland

Nieuw Hema-concept nu ook in Nederland

In Zwijndrecht is het eerste Nederlandse filiaal van Hema volgens het nieuwe concept geopend. Dat concept werd eerder al succesvol gelanceerd in het buitenland, maar vindt nu dus ook zijn weg naar de thuisbasis.

Hogere uitgaven door klant

In het nieuwe concept worden de winkels opgedeeld in verschillende werelden, waar producten die bij elkaar horen ook beter gegroepeerd worden. Daarbij worden ze ook nog eens op kleur gerangschikt.

 

Volgens CEO Tjeerd Jegen is dat nieuwe concept in het buitenland al bijzonder succesvol. Klanten vinden de winkels duidelijk aangenamer en geven ook meer uit. Zo ligt de gemiddelde transactiewaarde in Spanje een stuk hoger dan in Nederland.

 

Voorlopig zullen slechts zes winkels het nieuwe concept over de vloer krijgen, omdat Hema niet onbezonnen tewerk wil gaan. Dat schrijft RetailNews. Als de eerste testwinkels de trend van de buitenlandse winkels verder zetten, dan zullen alle 560 winkels van Hema in Nederland traag maar zeker ook omgevormd worden naar het nieuwe concept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.