Nieuwe winkelformule pakt leegstand Drenthe aan | RetailDetail

Nieuwe winkelformule pakt leegstand Drenthe aan

Nieuwe winkelformule pakt leegstand Drenthe aan

In Hoogeveen is een nieuwe winkelformule gelanceerd die de leegstand in de provincie Drenthe moet tegengaan. De PIN-Shop is een tijdelijke winkel waar heel wat afgeprijsde producten te vinden zijn.

Amper kosten

PIN-Shop stelt zich op als een extra verkooppunt van de ondernemer waarmee wordt samengewerkt en is op die manier geen typische outletwinkel. Bovendien betaalt uitbater Mark Turksma zelf geen huur of arbeidskosten en hoeft hij geen producten in te kopen. Hij geeft wel studenten en werkzoekenden een plek om ervaring op te doen.

 

De ondernemer waarvan de producten worden verkocht, bepaalt zelf de prijs voor de producten die in de PIN-Shop komen te liggen. Daarop wordt een toeslag van 35% gerekend: “Daarvan gaat ongeveer een derde naar de pandeigenaar. De rest is voor ons om uit de kosten te blijven”, aldus Turksma. PIN-Shop heeft zelf niet de bedoeling om winst te maken.

 

De PIN-Shop in Hoogeveen neemt zijn intrek in het voormalige pand van het failliete Scheer en Foppen. De pandeigenaar zegt liever een betalende huurder gehad te hebben, maar is tevreden dat er iemand in het pand zit, wat het weer aantrekkelijker maakt voor potentiële huurders. “Als er een nieuwe huurder wordt gevonden, zijn wij er met een week uit. En dan gaan we weer op zoek naar een ander leeg pand”, stelt Turksma. De bedoeling is om in de regio ongeveer dertien verschillende vestigingen te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.