Nieuwe winkelformule pakt leegstand Drenthe aan

Nieuwe winkelformule pakt leegstand Drenthe aan
Shutterstock

In Hoogeveen is een nieuwe winkelformule gelanceerd die de leegstand in de provincie Drenthe moet tegengaan. De PIN-Shop is een tijdelijke winkel waar heel wat afgeprijsde producten te vinden zijn.

Amper kosten

PIN-Shop stelt zich op als een extra verkooppunt van de ondernemer waarmee wordt samengewerkt en is op die manier geen typische outletwinkel. Bovendien betaalt uitbater Mark Turksma zelf geen huur of arbeidskosten en hoeft hij geen producten in te kopen. Hij geeft wel studenten en werkzoekenden een plek om ervaring op te doen.

 

De ondernemer waarvan de producten worden verkocht, bepaalt zelf de prijs voor de producten die in de PIN-Shop komen te liggen. Daarop wordt een toeslag van 35% gerekend: “Daarvan gaat ongeveer een derde naar de pandeigenaar. De rest is voor ons om uit de kosten te blijven”, aldus Turksma. PIN-Shop heeft zelf niet de bedoeling om winst te maken.

 

De PIN-Shop in Hoogeveen neemt zijn intrek in het voormalige pand van het failliete Scheer en Foppen. De pandeigenaar zegt liever een betalende huurder gehad te hebben, maar is tevreden dat er iemand in het pand zit, wat het weer aantrekkelijker maakt voor potentiële huurders. “Als er een nieuwe huurder wordt gevonden, zijn wij er met een week uit. En dan gaan we weer op zoek naar een ander leeg pand”, stelt Turksma. De bedoeling is om in de regio ongeveer dertien verschillende vestigingen te openen.