Primera scoorde 3 procent meer omzet in 2016 | RetailDetail

Omzet Primera 3% omhoog in 2016

Omzet Primera 3% omhoog in 2016

Primera scoorde vorig jaar met 686 miljoen euro 3% meer omzet dan in 2015. Hoewel tabak goed is voor het leeuwendeel van de omzet, legt de keten de nadruk op het gemaksassortiment.

Buurtfunctie met gemak en diensten

De groepen loterij, e-sigaretten en cadeaukaarten werden in een bericht over de eerste helft van 2016 specifiek als omzetbrengers aangeduid. "De ontwikkeling van het gemaksassortiment is noodzakelijk om in de mix met dalende tabaksverkopen een goede boterham te kunnen verdienen. Er is nog een lange weg te gaan, maar deze resultaten zijn zeker naar tevredenheid", aldus algemeen directeur Gert van Doorn.

 

De keten doelt hiermee op diensten en zaken die steeds vaker uit dorpen en wijkcentra verdwijnen, zoals OV-dienstverlening, een pasfotoservice en de mogelijkheid om in de buurt een ‘last minute cadeautje’ te kopen. Van Doorn: “Wij hebben een duidelijke buurtfunctie en klanten verwachten dit soort dienstverlening bij ons. Ze vertrouwen de ondernemer, die ze veelal ook persoonlijk kennen."

 

De Primera-keten, ontstaan in 1991, telt 490 winkels met aangesloten zelfstandige ondernemers. Daarvan werden vorig jaar veertien winkels geopend. Voor dit komende half jaar staan acht openingen en twintig verbouwingen van Primera-winkels op de rol. Eind dit jaar wordt naar verwachting de 500ePrimera-winkel geopend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.