Specsavers voert groeitempo in Nederland op | RetailDetail

Specsavers voert groeitempo in Nederland op

Specsavers voert groeitempo in Nederland op

Nadat het in 2016 al zeven nieuwe winkels opende in Nederland, wil het Britse Specsavers in 2017 het groeitempo verder opvoeren. In de komende twee jaar moeten er immers nog eens 25 winkels de deuren openen.

Weinig last van online merken

Specsavers heeft ondertussen 124 filialen in Nederland: één op vier verkochte brillen en één op vijf verkochte hoortoestellen in Nederland komen van Specsavers. Topman Remko Berkel verwacht daarnaast dat de omzetgroei voor 2016 nog hoger zal zijn dan die in 2015. Hij voegt er ook aan toe dat hij geen angst heeft van de snel opkomende online brillenketens. “Ze verrichten zelf geen uitgebreid oogonderzoek, stellen geen brillen af en bieden nauwelijks nazorg”, aldus Berkel. Hij wijst er op dat in de meeste Europese landen een oogonderzoek al snel 50 euro kost, terwijl dat bij Specsavers gratis is. “Echter voor mensen die alleen een oogmeting bij ons doen en vervolgens hun bril online kopen, bestaat de kans dat we de kosten van een oogmeting in rekening gaan brengen. Dan neemt de aantrekkelijkheid om online te shoppen snel af.”

 

Ook op vlak van hoorzorg is Specsavers in 2016 flink gegroeid. De keten werd nochtans niet als ‘preferred supplier’ gekozen door twee grote zorgverzekeraars, maar besloot daarop om de resterende 25% bijbetaling zelf te betalen. “Bij de Nederlandse consument slaat dit concept duidelijk aan, ondanks dat we daar eind vorig jaar door de zorgverzekeraars over gekapitteld zijn. Wij vinden echter principieel dat hoorzorg een slechthorende geen geld zou moeten kosten.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.