Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express | RetailDetail

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Winkelketen Kamera Express, die voornamelijk fotoapparatuur verkoopt, heeft met investeringsmaatschappij Vendis Capital een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Oprichter Peter Merceij doet al zijn aandelen van de hand.

 

16 winkels

Hoeveel procent van de aandelen Vendis Capital in handen krijgt en welk bedrag het daarvoor neertelde, is niet helemaal duidelijk. Het huidige management onder leiding van Ben Cornelisse behoudt een minderheidsbelang, maar oprichter Peter Merceij verdwijnt volgens het FD volledig uit het kapitaal van Kamera Express. 

 

Kamera Express werd in 1995 opgericht en is volgens Merceij marktleider op vlak van fotoapparatuur in België en Nederland. De keten haalde vorig jaar een omzet van 110 miljoen euro en een EBITDA van 7 miljoen euro. Momenteel zijn er al zestien winkels te vinden van Kamera Express.

 

Vendis Capital wil de komende jaren het bedrijf verder laten groeien in België en Nederland. De nieuwe meerderheidsaandeelhouder is een Belgisch investeringsbedrijf, dat zich richt op de retailsector. Zo nam het eerder al een belang in de Nederlandse modeketen Noppies en de Legio Group, het moederbedrijf achter de concepten X²O en Overstock (Garden en Home).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.