Eerste Nederlandse Bauhaus geopend in Groningen | RetailDetail

Eerste Nederlandse Bauhaus geopend in Groningen

Eerste Nederlandse Bauhaus geopend in Groningen

Vandaag heeft de Zwitserse bouwmarkt Bauhaus in Groningen haar eerste Nederlandse vestiging geopend. De keten wil volgend jaar nog enkele winkels openen in ons land en wil zelfs zo snel mogelijk doorgroeien naar tien vestigingen.

20.000 m² bouwcentrum

Bauhaus Groningen is een compleet bouwcentrum geworden, met zelfs een nautische afdeling voor de watersportsector, die onder andere benodigdheden voor het onderhoud van boten voorziet. De formule heeft ook een drive-in voor bouwmaterialen, een montageservice, eenn verfmengcentrum, een magazijn voor professionals en een laagsteprijsgarantie. De vestiging aan de Ring in Groningen heeft een oppervlakte van 20.000 m².

 

De bouwmarkt stelt van bij de opening 140 medewerkers tewerk: “Het zijn ervaren mensen met vakkennis als oud-loodgieter of oud-timmerman, die vragen van consumenten kunnen beantwoorden. Hierdoor is de gemiddelde leeftijd (boven de vijftig) wat hoger”, vertelt marketingmanager Karin Cardinaal van Bauhaus Nederland.

 

De formule richt zich op consument en zzp'er: de consument kan alle professionele merkenapparatuur kopen en machines worden kosteloos uitgeleend bij aankoop van materialen. “Klanten hebben apparatuur soms maar voor een dag nodig. We fungeren als de buurman of kennis voor uitleen", klinkt het.

 

Concurrentie kijkt met argusogen

De Nederlandse doe-het-zelfsector kijkt echter met argusogen naar de buitenlandse nieuwkomers op de markt: met name Van Neerbos, franchisenemer met 150 Gamma- en Karwei-winkels, en Praxis doen via rechtszaken pogingen om nieuwe formules op de Nederlandse markt te weren. Ook Bauhaus ondervond vertraging bij de komst naar Nederland, vanwege structurele bezwaarprocedures van beide partijen, meldt het FD.

 

Toch wil Bauhaus al doorgroeien in Nederland: "We openen de komende jaren nog enkele bouwmarkten tot maximaal twintig, vijfentwintig locaties”, verwacht Cardinaal. Bauhaus hield in de afgelopen maand in Groningen en omgeving alvast een actie met kruiwagens ter promotie van de openingsactie: op braderieën werden Bauhaus-kruiwagens verkocht voor een stuntprijs, door heel Groningen reden rode auto’s met een kruiwagen op het dak en promoteams gingen evenementen af om de kruiwagens onder de aandacht te brengen.

 

Deze week opende Hornbach (een Duitse concurrent van Bauhaus) in Geleen al haar tiende vestiging in Nederland. De opmars van deze Duitse bouwmarktformule is in volle gang: ze heeft, net als Bauhaus, grote en complete locaties. Binnenkort opent Hornbach Best en in 2016 staan onder meer bouwmarkten in Amsterdam, Zwolle en Almelo op stapel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.