Hornbach Amsterdam-Sloterdijk opent op 17 februari

Hornbach Amsterdam-Sloterdijk opent op 17 februari

Hornbach opent op 17 februari haar twaalfde Nederlandse vestiging aan de A5 in Amsterdam-Sloterdijk. De bouwmarktformule begint hier een van haar grootste winkels.

Met twee verdiepingen

De vestiging aan de Berchvliet is over deze doorgaande weg heen gebouwd en wordt de eerste locatie in Nederland met twee verdiepingen. De nieuwste Hornbach, die bestaat uit een bouwmarkt, tuincentrum en drive-in, is bijna 20.000 m² groot en biedt ruim 120.000 artikelen aan. Er gaan 150 mensen werken.

 

Aan de opening gaat een uitgebreide introductiecampagne vooraf: zo waren er in de afgelopen dagen aan de Zuidas en de Arena Boulevard enorme houten hamers met de aankondiging "Er komt iets groots naar Amsterdam" geplaatst. Ook verschenen er lichtprojecties met dezelfde tekst op het Barlaeus Gymnasium en het Rochdale-gebouw.

 

Meer vestigingen volgen

Hornbach wil in april in Den Haag een winkel van 15.000 m² openen aan de A13. De bouwmarktformule zoekt ook naar versterking in het oosten van het land: in het voorjaar start de bouw van een vestiging van 15.000 m² met  tuincentrum en drive-in in Zwolle. De Duitse doe-het-zelf formule heeft in haar oriëntatie op locaties tevens Almelo en Enschede in beeld.

 

De internationale keten van projectbouwmarkten is een familiebedrijf dat ruim 139 jaar bestaat en meer dan 17.000 medewerkers heeft. In Nederland bestaat Hornbach nu twintig jaar met momenteel elf vestigingen.