Karwei opent derde bouwmarkt nieuwe stijl

 Karwei opent derde bouwmarkt nieuwe stijl

Karwei heeft in de Daniël Goedkoopstraat in Amsterdam een winkel volgens zijn nieuwe concept geopend, als derde bouwmarkt na vestigingen in Uden en Goirle.

Accent op woondecoratie

De nieuwe vestiging in Overamstel brengt op 4000 m² een groot assortiment aan vloeren, designverlichting, raam- en wanddecoratie en accessoires. Het accent ligt op woningdecoratie: de bouwmarkt speelt hiermee in op de toenemende vraag van consumenten om zo veel mogelijk op één plek te kunnen aanschaffen, waaronder vrouwelijke klussers die voor visgraatparket, designlampen en luxe gordijnen niet meer naar woninginrichters hoeven en de inrichting direct in de winkel kunnen matchen.

 

“We testen de nieuwe stijl op verschillende winkelvloeroppervlakten en op verschillende locaties door geheel Nederland, zodat we zeker weten dat die overal goed werkt. Uden presteert boven verwachting: we zien dat de winkel naast het bestaande publiek nu al meer jongeren en vrouwen trekt. We zijn dan ook benieuwd of het winkelconcept in Goirle en Amsterdam net zo goed gaat bevallen”, aldus marketingmanager Laurens Miedema.

 

Derde winkel nieuwe stijl

Karwei startte begin maart in Goirle met haar tweede bouwmarkt nieuwe stijl, nadat de testwinkel in Uden positieve resultaten had uitgelokt.

 

Karwei is met bijna honderdveertig vestigingen een van de grootste bouwmarkten in Nederland. Met een omzet van 1,7 miljard euro staat moederbedrijf Intergamma in de top-3 van Nederlandse non-foodretailbedrijven en is het marktleider op de doe-het-zelfmarkt in de Benelux. De winkelomzet van Intergamma groeide vorig jaar met 3%, onder andere dankzij een aantrekkende huizenmarkt en uitbreiding van online activiteiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue lanceert eerste Coolblue XXL in Amsterdam

24/11/2017

De Rotterdamse webwinkel Coolblue zet zijn omnichannel-strategie kracht bij met de lancering van het concept Coolblue XXL. Klanten kunnen er meer dan duizend producten ter plekke testen en afhalen, soms al een minuut na de bestelling.

Vandaag opent tweede Nederlandse Saks OFF 5th

23/11/2017

Vandaag opent in Amsterdam de tweede Nederlandse vestiging van Saks OFF 5th, de discountketen van Hudson’s Bay. De president van Saks OFF 5th Europe zegt alvast tevreden te zijn over de resultaten van de eerste Nederlandse winkel.

Amsterdam verbiedt ongevraagde reclamefolders

23/11/2017

Vanaf 1 januari ontvangen de Amsterdammers enkel nog reclamefolders als ze daar expliciet om vragen. Brancheorganisaties probeerden de invoering van de ja/ja-sticker vergeefs tegen te houden bij de rechtbank. 

Albert Heijn levert in Amsterdam binnen 15 minuten

21/11/2017

Albert Heijn levert sinds kort op de Amsterdamse Zuidas online bestellingen binnen 15 minuten aan huis of op kantoor. Het maakt daarvoor gebruik van fietskoeriers en heeft met ahtogodelivery.nl een speciale website gelanceerd.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top