Karwei opent derde bouwmarkt nieuwe stijl | RetailDetail

Karwei opent derde bouwmarkt nieuwe stijl

 Karwei opent derde bouwmarkt nieuwe stijl

Karwei heeft in de Daniël Goedkoopstraat in Amsterdam een winkel volgens zijn nieuwe concept geopend, als derde bouwmarkt na vestigingen in Uden en Goirle.

Accent op woondecoratie

De nieuwe vestiging in Overamstel brengt op 4000 m² een groot assortiment aan vloeren, designverlichting, raam- en wanddecoratie en accessoires. Het accent ligt op woningdecoratie: de bouwmarkt speelt hiermee in op de toenemende vraag van consumenten om zo veel mogelijk op één plek te kunnen aanschaffen, waaronder vrouwelijke klussers die voor visgraatparket, designlampen en luxe gordijnen niet meer naar woninginrichters hoeven en de inrichting direct in de winkel kunnen matchen.

 

“We testen de nieuwe stijl op verschillende winkelvloeroppervlakten en op verschillende locaties door geheel Nederland, zodat we zeker weten dat die overal goed werkt. Uden presteert boven verwachting: we zien dat de winkel naast het bestaande publiek nu al meer jongeren en vrouwen trekt. We zijn dan ook benieuwd of het winkelconcept in Goirle en Amsterdam net zo goed gaat bevallen”, aldus marketingmanager Laurens Miedema.

 

Derde winkel nieuwe stijl

Karwei startte begin maart in Goirle met haar tweede bouwmarkt nieuwe stijl, nadat de testwinkel in Uden positieve resultaten had uitgelokt.

 

Karwei is met bijna honderdveertig vestigingen een van de grootste bouwmarkten in Nederland. Met een omzet van 1,7 miljard euro staat moederbedrijf Intergamma in de top-3 van Nederlandse non-foodretailbedrijven en is het marktleider op de doe-het-zelfmarkt in de Benelux. De winkelomzet van Intergamma groeide vorig jaar met 3%, onder andere dankzij een aantrekkende huizenmarkt en uitbreiding van online activiteiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fendi opent winkel in Amsterdam

14/02/2018

Het Italiaanse luxemerk Fendi gaat een eerste winkel openen in Nederland. De winkel opent midden dit jaar de deuren in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Fendi is vooral bekend vanwege zijn handtassen.

Uniqlo dit jaar nog naar Nederland

14/02/2018

De Japanse modeketen Uniqlo zet zijn Europese veroveringstocht verder en maakt dit jaar nog de sprong naar Nederland. De eerste Nederlandse winkel opent dit najaar de deuren aan de Kalverstraat in Amsterdam.

Picnic wil in toekomst bestellingen voorspellen

09/02/2018

Online supermarkt Picnic wil in de toekomst boodschappen leveren nog voor de klant ze heeft besteld. Het zegt die voorspellingen nu al te kunnen doen, maar te denken dat de klant daar zelf nog niet klaar voor is.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers

01/02/2018

De gemeente Amsterdam ontwikkelt momenteel een online platform waar lokale ondernemers eenvoudig hun producten en diensten kunnen aanbieden. Amsterdam wil lokale handelaars zo helpen ook online sterk aanwezig te zijn.

Back to top