Karwei versterkt focus op woondecoratie | RetailDetail

Karwei versterkt focus op woondecoratie

Karwei versterkt focus op woondecoratie
Karwei Uden

Karwei lanceerde vandaag in Uden een vernieuwd winkelconcept, waarmee de formule  een sterkere focus legt op woondecoratie. De formule wil zich met vloeren, verlichting en raam- en wanddecoratie profileren als specialist in woninginrichting. 

Scherpere keuze formule

De artikelen van die vier groepen zijn op elkaar afgestemd en bij elkaar geplaatst, zodat klanten eenvoudig artikelen kunnen combineren. Ze vinden bij Karwei in Uden tevens de benodigde bouwmaterialen voor het inrichten van de woning. De assortimenten zijn uitgebreid en moeten de klanten helpen om met eenvoudige middelen hun huis te verfraaien. Met de scherpere formulekeuze verdwijnen producten als witgoed, waterkokers en fietsen.

 

“Met deze vernieuwing benadrukken we de boodschap dat de consument voor vloeren, verlichting en raam- en wanddecoratie naar Karwei moet”, vertelt directeur Machiel van der Sluis. “Er is behoefte aan een formule tussen de woninginrichter en de traditionele bouwmarkt in. Karwei wil deze lacune verder uitbouwen en de positionering van de formule versterken”.

 

Vrouwelijke klusser helpen

De formule verwacht met de focus meer vrouwelijke klussers aan te trekken: zij vinden in de winkel tips en inspiratie en hulp bij monteren en inmeten. “We begrijpen de vrouw achter de klusser en beogen een vrouwelijke bouwmarkt te zijn. Vrouwen hebben een groeiende interesse voor het inrichten van de woning. De klussende vrouwen die we over de vloer krijgen, zijn jonger dan voorheen. Vaak zijn dit starters die met de eerste woning bezig zijn”, aldus Van der Sluis. 

 

De franchiseformule heeft via sociale media veel interactie met vrouwelijke klanten opgebouwd. “Op Facebook praten 95.000 volgers over Karwei. Instagram heeft een community van 53.000 vrouwen die het hebben over het verfraaien van de woning”, aldus marketingmanager Laurens Miedema.

 

Vervolg op test

Het vernieuwde format in Uden is een vervolg van de pilot die Karwei vorig introduceerde bij Karwei in Heesch. Begin volgend jaar heropent de winkel in Goirle (2500 m²), gevolgd door een winkel van 4000 m² aan de Spaklerweg in Amsterdam. Voor 2017 staan nog twee heropeningen op de agenda.

 

Karwei, samen met Gamma onderdeel van Intergamma, telt in Nederland 136 bouwmarkten met een vloeroppervlakte tussen de 2000 en 6000 m². De formule behaalde in 2015 een omzet van 513 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.