Apple past beleid rond refurbished toestellen niet aan | RetailDetail

Apple past beleid rond refurbished toestellen niet aan

Apple past beleid rond refurbished toestellen niet aan

Apple geeft klanten nog steeds een 'refurbished' toestel als hun aankoop binnen de garantieperiode onherstelbaar beschadigd is geraakt. Nochtans oordeelde de rechter eerder al dat het dan een volledig nieuw toestel moet geven.

Nieuwe gevallen in behandeling

De rechtbank besliste in de zomer van 2016 dat klanten geen genoegen moeten nemen met een gereviseerd toestel, maar dat ze recht hebben op een volledig nieuw apparaat. Daarbij moest Apple het aankoopbedrag en de gerechtskosten terugbetalen aan de klant. Apple houdt zich echter nog steeds niet aan het vonnis dat toen werd uitgesproken.

 

Bij SRK Rechtsbijstand hebben ze momenteel dan ook al een aantal nieuwe zaken in behandeling genomen, waarbij Apple zijn klanten niet op de hoogte heeft gebracht van de staat van het toestel. Klanten moesten daarbij zelf vragen of ze een refurbished toestel kregen of een volledig nieuw. Bij Apple was er voorlopig niemand die op de zaak wilde reageren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.