Computerwebwinkel Afuture failliet verklaard | RetailDetail

Computerwebwinkel Afuture failliet verklaard

Computerwebwinkel Afuture failliet verklaard

Computerwebshop Afuture is dan toch failliet verklaard. Het bedrijf had de mogelijkheid om nieuwe bestellingen te doen eerder al onmogelijk gemaakt en nu heeft het dus volledig de boeken neergelegd.

Bestellingen niet geleverd

Niet enkel bestellingen via de website werden stopgezet, maar ook de afhaalbalie in Veenendaal is gesloten. Eerder hadden klanten al melding gemaakt van bestellingen die niet werden geleverd. De website is wel nog bereikbaar en ook daar is geen melding te vinden van een faillissement, maar een bron binnen het bedrijf bevestigde het faillissement wel aan de website Tweakers. Ook de facebookpagina van Afuture is al verdwenen en de klantendienst is niet bereikbaar.

 

Ondertussen is concurrent Azerty al in het gat gesprongen dat door Afuture werd gelaten. Klanten van Afuture die met een defect product zitten, die kunnen voortaan ook terecht bij Azerty om het te laten herstellen. Het voegt er wel aan toe dat het niet zomaar de garantie van Afuture zal overnemen, maar dat het zijn contacten bij fabrikanten en leveranciers zal aanspreken, om zo nog tot een oplossing te kunnen komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Groei Alibaba boven verwachting

07/05/2018

De Chinese retailgroep Alibaba heeft beter dan verwachte kwartaalcijfers gepubliceerd. De omzet gaat door het dak, maar de winstcijfers staan wat onder druk als gevolg van hogere investeringen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.