Euronics koopt 8 winkels HiM Retail | RetailDetail

Euronics koopt 8 winkels HiM Retail

Euronics koopt 8 winkels HiM Retail

Winkelketen Euronics heeft acht winkels van HiM Retail overgenomen. Eind vorig jaar werd al bekend dat HiM Retail alle filialen van Harense Smid of Mikro Electro zou verkopen of sluiten. Tien filialen sloten reeds de deuren.

Nog 4 filialen over

HiM Retail had in totaal 41 vestigingen van de ketens Harense Smid en Mikro Electro in zijn bezit, maar besloot vorig jaar om uit de elektronicasector te stappen. 18 vestigingen werden toen verkocht aan BCC, die ze ombouwde naar het eigen concept. BCC nam toen ook de webshops over. 12 andere winkels sloten toen de deuren.


Voor de overige winkels werd nog een oplossing gezocht en die is nu gedeeltelijk gevonden met de overname door Euronics. Die keten heeft al meer dan 11.000 vestigingen in dertig landen wereldwijd, waarvan ongeveer 100 in Nederland. De acht overgenomen winkels moeten vanaf 1 mei verdergaan onder de vlag van Euronics.


HiM Retail heeft nu nog vier vestigingen in zijn bezit. Daarvoor wordt momenteel nog naar een overnemer gezocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.