Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop | RetailDetail

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop
© Wikimedia

Alweer een bekende keten die er het bijltje bij neerlegt: amper een maand nadat een Zweedse investeerder Kijkshop overnam, sluit die alle zeventig winkels. Alle 400 werknemers worden op straat gezet.

 

Nieuwe eigenaar bleek ijdele hoop

Helemaal onverwacht komt het nieuws uiteraard niet: de keten zat al een hele tijd in slechte papieren en sloot begin vorig jaar nog twintig winkels. Toch was er vorig jaar goede hoop met de creatie van een nieuw platform voor klantenadvies en de aankoop door het Zweedse SparkistanStClemens, dat wel brood zag in de Gelderse keten. 

 

Volgens de eigenaar, die vanochtend officieel het faillissement gaat aanvragen, is een curator het best geplaatst om te zoeken naar de beste strategie. Een doorstart of een nieuwe verkoop worden daarbij als waarschijnlijke opties genoemd.

 

De webshop van Kijkshop bleek vanochtend inderdaad uitgeschakeld en ook het callcenter is, volgens een mededeling op de website, wegens omstandigheden "tijdelijk niet bereikbaar". 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.