Van Delft gaat 10 pepernotenwinkels openen | RetailDetail

Van Delft gaat 10 pepernotenwinkels openen

Van Delft gaat 10 pepernotenwinkels openen

Pepernotenfabrikant Van Delft gaat dit najaar tien pepernotenwinkels openen. Van Delft heeft al één winkel in Amsterdam, maar levert vooral zelf aan de handelaars. Nu gaat het dus uitgebreid rechtstreeks aan de consument verkopen.

Groeiende vraag

Deze maand nog moeten er winkels openen in Groningen, Den Haag, Arnhem en Zwolle; later zijn Haarlem, Den Bosch en Rotterdam aan de beurt. Ook in Alkmaar en Maastricht zullen er winkels komen, al wordt daar nog gezocht naar een geschikt pand. Daarnaast zal de winkel in Amsterdam een nieuw interieur krijgen. In de winkels zullen klanten meer dan vijftig soorten pepernoten kunnen vinden, met allerhande smaken.

 

De vraag naar pepernoten stijgt volgens Van Delft nog elk jaar en op het einde van het jaar, rond Sinterklaas, is de pepernoot het meest gegeten koekje in Nederland. De voorbije jaren heeft Van Delft het assortiment dan ook flink uitgebreid, met onder andere meer ambachtelijke soorten. Jaarlijks bakt de snoepproducent meer dan drie miljard pepernoten en is goed voor ongeveer 70 procent van de verkochte pepernoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.