Van Delft gaat 10 pepernotenwinkels openen | RetailDetail

Van Delft gaat 10 pepernotenwinkels openen

Van Delft gaat 10 pepernotenwinkels openen

Pepernotenfabrikant Van Delft gaat dit najaar tien pepernotenwinkels openen. Van Delft heeft al één winkel in Amsterdam, maar levert vooral zelf aan de handelaars. Nu gaat het dus uitgebreid rechtstreeks aan de consument verkopen.

Groeiende vraag

Deze maand nog moeten er winkels openen in Groningen, Den Haag, Arnhem en Zwolle; later zijn Haarlem, Den Bosch en Rotterdam aan de beurt. Ook in Alkmaar en Maastricht zullen er winkels komen, al wordt daar nog gezocht naar een geschikt pand. Daarnaast zal de winkel in Amsterdam een nieuw interieur krijgen. In de winkels zullen klanten meer dan vijftig soorten pepernoten kunnen vinden, met allerhande smaken.

 

De vraag naar pepernoten stijgt volgens Van Delft nog elk jaar en op het einde van het jaar, rond Sinterklaas, is de pepernoot het meest gegeten koekje in Nederland. De voorbije jaren heeft Van Delft het assortiment dan ook flink uitgebreid, met onder andere meer ambachtelijke soorten. Jaarlijks bakt de snoepproducent meer dan drie miljard pepernoten en is goed voor ongeveer 70 procent van de verkochte pepernoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.