Van Delft gaat 10 pepernotenwinkels openen

Van Delft gaat 10 pepernotenwinkels openen

Pepernotenfabrikant Van Delft gaat dit najaar tien pepernotenwinkels openen. Van Delft heeft al één winkel in Amsterdam, maar levert vooral zelf aan de handelaars. Nu gaat het dus uitgebreid rechtstreeks aan de consument verkopen.

Groeiende vraag

Deze maand nog moeten er winkels openen in Groningen, Den Haag, Arnhem en Zwolle; later zijn Haarlem, Den Bosch en Rotterdam aan de beurt. Ook in Alkmaar en Maastricht zullen er winkels komen, al wordt daar nog gezocht naar een geschikt pand. Daarnaast zal de winkel in Amsterdam een nieuw interieur krijgen. In de winkels zullen klanten meer dan vijftig soorten pepernoten kunnen vinden, met allerhande smaken.

 

De vraag naar pepernoten stijgt volgens Van Delft nog elk jaar en op het einde van het jaar, rond Sinterklaas, is de pepernoot het meest gegeten koekje in Nederland. De voorbije jaren heeft Van Delft het assortiment dan ook flink uitgebreid, met onder andere meer ambachtelijke soorten. Jaarlijks bakt de snoepproducent meer dan drie miljard pepernoten en is goed voor ongeveer 70 procent van de verkochte pepernoten.

Tags: