“AH to go binnen enkele jaren kassaloos”

“AH to go binnen enkele jaren kassaloos”

Wouter Kolk, CEO van supermarktketen Albert Heijn, gelooft dat Albert Heijn binnen enkele jaren ook een kassaloze supermarkt zal hebben, zoals bij het pilootproject dat Amazon een tijdje geleden heeft opgezet.

 

AH to go binnenkort zonder kassa?

“Ik vind het fantastisch dat Amazon een winkel is begonnen zonder kassa’s. Je checkt bij binnenkomst in met je telefoon, gooit daarna je spullen in een karretje en loopt met de kar de winkel uit, waarna je automatisch via je telefoon afrekent”, zegt hij aan De Telegraaf. “Ik zie dat hier ook komen, waarschijnlijk over een aantal jaren en als eerste waarschijnlijk bij de AH to go.”

 

Kolk vertelt ook over de fusie met het Belgische Delhaize. Hij gelooft dat beide partijen veel van elkaar kunnen leren. “Op het gebied van vers kunnen we veel leren van de Belgen.” Langs de andere kant denkt hij de zuiderburen te kunnen beïnvloeden op vlak van logistiek en efficiëntie.

 

Problemen met leveranciers bijna opgelost

De CEO beschouwt vers en hypervers dan ook als de absolute trend van het moment, samen met directe consumptie. “Dat merkten we al eerder bij AH to go. We hadden die winkels ingedeeld in afdeling ‘nu’ en ‘voor later’. We zien een duidelijke verschuiving richting directe consumptie.”

 

Bij de fusie met Delhaize was er wel ruzie ontstaan met de leveranciers, omdat het bedrijf plots extra kortingen eiste vanwege de grote schaal waarop het zou werken. Die problemen zijn volgens Kolk echter bijna opgelost. “We hebben goede gesprekken gehad en konden tonen wat allemaal mogelijk is.”

Tags: