Albert Heijn wil af van plastic zakken voor AGF | RetailDetail

Albert Heijn wil af van plastic zakken voor AGF

Albert Heijn wil af van plastic zakken voor AGF
© Shutterstock

Onze zuiderburen doen deze maand aan "mei plasticvrij", maar ook Nederland laat zich niet onbetuigd in de strijd tegen plasticafval. De volgende in de rij is Albert Heijn, dat plastic zakken in de ban wil doen.

 

Zoeken naar alternatieven

Tien winkels van de Zaanse keten nemen deel aan een proefproject om te kijken wat de beste alternatieven zijn, tekende RTL Nieuws op bij een woordvoerder van AH. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan herbruikbare tasjes. Welke winkels bij de proef betrokken zijn, of welke andere alternatieven er zullen worden uitgetest, blijft voorlopig echter nog een geheim.

 

Albert Heijn doet al even mee aan de strijd tegen plastic, klinkt het wel nog: "Zo zijn de zogenoemde lussentassen bij de kassa dunner en kleiner geworden, zodat we zo'n 10% aan plastic besparen", vervolgde de woordvoerder. 

 

Delhaize bant wegwerpzakken

AH's Belgische broertje Delhaize wil nog dit jaar zelfs helemaal stoppen met plastic zakjes voor groenten en fruit: als alternatief wil de keten herbruikbare katoenen zakken introduceren. Ook papieren zakken zullen terugkeren om de plasticban te helpen opvangen.

 

Vandaag voerde leefmilieuminister Joke Schauvliege de strijd tegen plastic nog wat verder op: wegwerpzakken zouden nu ook in Vlaanderen verboden worden (als laatste Belgische regio), terwijl op plastic flessen statiegeld geheven zou worden. Nu kunnen die nog gratis worden meegegeven indien ze goed worden gesorteerd, maar toch maken ze - samen met blikjes - zowat de helft van het zwerfafval uit. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.